VIDEO În ultima întrunire din an a aleşilor judeţului predomină reglările de devize

miercuri, 20 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 VIDEO În ultima întrunire din an a aleşilor judeţului predomină reglările de devize

Proiectele de hotărâre vizează investiţiile de la Aeroport, de la Spitalul „Sf. Maria” şi din infrastructura rutieră judeţeană.

Ședința CJ poate fi urmărită mai jos:

UPDATE: Ultima ședință de plen a CJ din acest an a început cu colinde, cei care i-au urat pe aleși fiind de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. 
Grupul liberal are de azi un nou lider, Andrei Apreotesei, după ce, la întrunirea precedentă, a primit și un nou membru, Laurențiu Halip – în locul lui Constantin Dolachi, numit subprefect.

STIRE INITIALA

Nu mai puţin de patru pasaje pietonale subterane dotate cu scări de acces şi lifturi, finanţate prin PNRR, şi alte patru pasaje denivelate, toate pe centură, cu indicatori tehnico-economici de actualizat, se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de azi a Consiliului Judeţean – cel din Bihor. La acestea se adaugă şi un proiect de hotărâre prin care preşedintele şi vicepreşedinţii îşi pot lua anul viitor concediul neefectuat în 2023.

La Iaşi, tot astăzi, plenul are încă şi mai multe proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. În infrastructura rutieră se propune actualizarea devizelor generale pentru trei segmente de drum judeţean (DJ 249D, 29 km de la Moreni la Grozeşti, DJ 281B, 7 km de la Boroşoaia la Plugari, şi DJ 249, 3,5 km de la Hermeziu la Vladomira). Apoi consilierii judeţeni vor mai clasifica trei tronsoane de drum comunal din Bârnova în drumuri judeţene, pe lângă cele urcate în rang în şedinţele trecute în alte comune pe traseul viitoarei Centuri uşoare de ocolire a municipiului Iaşi. Proiectul a fost evaluat la 351,8 milioane de lei (cu TVA) încă de acum un an, dar azi aleşii vor reconfirma valoarea lui.

Investiţia de la Aeroport intră şi ea în atenţia consilierilor, valoarea totală (cu TVA) devenind 479,2 milioane de lei faţă de 447,4 milioane, cât au aprobat în septembrie 2021, înainte de lansarea licitaţiei pentru T4 şi parcare extinsă.

Tot în reactualizare a devizului este şi extinderea şi dotarea Unităţii funcţionale regionale de irgenţă de la Spitalul de Copii.

Pe agenda şedinţei ordinare de azi de la Casa Pătrată se mai află Şcoala Populară de Arte, pentru care aleşii sunt invitaţi să fie de acord cu menţinerea taxelor (700 de lei cursul/an) şi să aprobe relansarea concursului de proiecte pentru desemnarea unui director al instituţiei.

Ca la fiecare final de an, vor fi reglementate din nou tarifele şi taxele percepute de Consiliul Judeţean şi de instituţiile din subordine – care vor rămâne şi anul viitor, în cea mai mare parte, aceleaşi ca acum. 

Comentarii