VIDEO: O ciocănitoare neagră a testat rezistența unei camere de supraveghere

joi, 12 august 2021, 18:33
1 MIN
 VIDEO: O ciocănitoare neagră a testat rezistența unei camere de supraveghere

O simpatică ciocănitoare neagră a testat serios rezistența unei camere de monitorizare a faunei montată pe un arbore din Parcul Național Piatra Craiului. Întâmplarea amuzantă a avut un final fericit, camera s-a dovedit mai putenică decât loviturile insistente de cioc.

Ciocănitoare neagră este cea mai mare specie de ciocănitori din întreaga Europă. Masculul are întregul creștet al capului este roșu, spre deosebire de femelă, care are doar un ”moț” roșu. Ciocănitoarea neagră trăiește și se hrănește atât în păduri de conifere, cât și în păduri de foioase.

Pentru a-și procura hrana preferă arborii bătrâni și găunoși, dar pentru construirea cuibului preferă totuși arborii mai tineri. După construirea cuibului și după împrechere, femela depune ouăle pe care le clocesc ambii parteneri timp de aproximativ 2 săptămâni, după care, la fel de dedicați, își hrănesc puișorii pentru încă o lună, cu ”delicatesele” găsite sub scoarța arborilor.

În stilul caracteristic, realizează excavații în arbori și, cu ajutorul limbii sale lungi și lipicioase, ciocănitoarea neagră colectează insecte în diverse stadii de dezvoltare, larve, nimfe, adulți de furnici, coleoptere, muște, viespi, miriapode etc.

Credit: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului

Urmăriți pagina de Facebook a RNP – Romsilva.

Comentarii