VIDEO: ZdI TV – Cu directorul Liceului de Informatică despre meseriile viitorului şi viitorul şcolii online

sâmbătă, 12 februarie 2022, 13:15
1 MIN
 VIDEO: ZdI TV – Cu directorul Liceului de Informatică despre meseriile viitorului şi viitorul şcolii online

Directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, prof. Adina Romanescu, a fost prezent în studioul TV al Ziarului de Iaşi unde a discutat cu redactorul Andrei Mihai despre modul în care se pregătesc viitorii specialişti din industria IT, cu ce vine liceul în mod particular în comparaţie cu celelalte licee din Iaşi unde se studiază profilul matematică-informatică, dar mai ales despre cerinţele pieţei IT şi dacă, la finalul clasei a XII-a, un elev se poate angaja cu succes la companiile de profil din Iaşi.

În cadrul discuţiilor s-a vorbit despre importanţa proiectelor demarate de şcoală în afara orelor de curs şi despre relevanţa acestora pentru pregătirea viitorilor specialişti în domeniul IT şi nu numai. Un astfel de proiect, demarat chiar de elevii liceului, încearcă să promoveze robotica în mediul rural, oferind kit-uri de robotică şcolilor şi realizând activităţi cu aceşti elevi în regim de voluntariat.

Un alt subiect important discutat în cadrul interviului este cel legat despre meseria de dascăl în ziua de astăzi, despre funcţia de director şi ceea ce presupune acest lucru, mai ales în condiţiile în care prof. Adina Romanescu a primit titlul de Director al anului 2021, înmânat de preşedinele Klaus Iohannis şi oferit de Asociaţiei Pentru Valori în Educaţie, dar şi despre cât de important este să îi ascultăm pe elevi şi să le aflăm pasiunile, dorinţele şi interesele, atât din postura de părinte, dar şi din cea de cadru didactic.

În final, discuţiile s-au mutat către învăţarea online, despre ce s-a câştigat în această perioadă, dar mai ales dacă şcoala din faţa monitoarelor este o soluţie măcar pentru cei care vor ajunge să lucreze în acest fel poate toată viaţa.

Comentarii