VIDEO-ZdI TV: Laviniu Lăcustă (USLIP Iaşi) vorbeşte direct despre durerile şi banii profesorilor

joi, 24 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 VIDEO-ZdI TV: Laviniu Lăcustă (USLIP Iaşi) vorbeşte direct despre durerile şi banii profesorilor

O nouă întâlnire în platoul TV al Ziarului de Iaşi aduce în discuţie cele mai actuale şi importante probleme ale învăţâmântului românesc. Invitatul din această săptămână este Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, cel mai reprezentativ sindicat al profesorilor din judeţ, categorie de salariaţi cu peste 10.000 de angajaţi numai la Iaşi, care au grijă, la rândul lor, de educaţia a peste 120.000 de elevi.

Într-o discuţie cu jurnalistul ZdI Andrei Mihai, liderul de sindicat a răspuns la întrebările stringente ale momentului, de la grila de salarizare la sporurile pe care ar trebui să le ia profesorii. În materialul video aflaţi care este de fapt suma câştigată de profesori în urma recalculării sporului pentru diriginţie şi pentru gradul didactic, care sunt beneficiile financiare pe care sindicatul încearcă să le obţină în perioada următoare, de la sporuri la vouchere de vacanţă.

În cadrul discuţiilor din platoul TV al Ziarului de Iaşi au fost discutate aspecte legate de concursurile pentru alegerea directorilor, despre vizita la Iaşi a ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, dar şi despre schimbările care ar trebui să aibă loc în sistemul de învăţământ pentru ca acesta să fie mai performant.

Comentarii