Vlad Simionescu, bronz la Antalya

marți, 09 aprilie 2019, 01:43
1 MIN
 Vlad Simionescu, bronz la Antalya

Un nou succes al celui mai bun sportiv al Iaşului, în vederea Jocurilor Olimpice: locul III, după ce a învins un campion olimpic şi un vicecampion mondial

 

 

Judoka Vlăduţ Simionescu a obţinut, duminică seara, medalia de bronz la categoria plus 100 de kilograme, la Grand Prix Antalya. Judoka ieşean, legitimat la CS Politehnica Iaşi, .sub comanda antrenorului Costel Năftică, a câştigat primul meci cu slovenul Vito Dragic ca mai apoi să câştige în faţa azerului Rustam Kotsoev. Apoi a obţinut o victorie superbă contra campionului olimpic  2016 şi fost campion european din 2014, Lukas Krpalek (Cehia). Vlăduţ  a ajuns n semifinale, unde a pierdut cu olandezul Roy Meyer, astfel că a intrat în recalificări, unde a luptat pentru medalia de bronz. El l-a învins pe numărul 3 mondial, brazilianul David Moura (vicecampionul lumii) şi a intrat în posesia medaliei mult râvnite. Cu acest rezultat, Vlad a urcat pe locul 19 în clasamentul mondial şi s-a apropiat de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 La turneul desfăşurat în Turcia au participat 479 de judoka (291 la masculin şi 188 la femininfeminin) din 75 de ţări. Reamintim că, tot la Grand Prix Antalya, România a obţinut o medalie de aur, prin Andreea Chiţu, la categoria 52 de kilograme. Chiţu şi-a trecut în palmares o medalie de aur în circuit după patru ani. Cu două medalii la Grand Prix Antalya, aur şi bronz, România a încheiat pe locul VII în clasamentul pe naţiuni.

Comentarii