Vorbe-n vânt cu vile lângă Viena pentru jupâni ieşeni. Iaca ce poate să mai iasă!

miercuri, 01 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Vorbe-n vânt cu vile lângă Viena pentru jupâni ieşeni. Iaca ce poate să mai iasă!

Şi, ca să închidem odată acel controversat subiect cu premarele care a acuzat un coleg de breaslă că l-ar fi şantajat, iar el în paralel l-a acuzat pe acesta, pe bază de informaţii din auzite, de la muncitori, că-şi face casă în Copou, deşi ca premare el are acces la orice act urbanistic, haideţi aşadar să mai tragem o concluzie finală pe azi, la rece. 

Dom’le, vouă nu vi se pare că e ridicol ca premarele să iasă public şi să strige în gura mare pe o chestie de care nu e sigur, ba chiar e doar pe auzite de la unii gură cască, iar o chestie mare cât un bloc turn, precum blocul lui Cheşcu din Tătăraşi, care are 9 niveluri în loc de 4, acolo să te faci că nu-l vezi ani de zile, ba chiar să spui cu tupeu că nici măcar n-ai ştiut de el?

Păi, nene dom’ premare, aşa, pe auzite de la muncitori, am putea spune şi noi ce ne-a ajuns nu de mult la urechi! De-un par egzamplu, că firma aia mare de la care ai plecat în tinereţe, şi care face nişte vile lângă Viena, are nişte oameni ce robotesc acolo şi care spun că una din acele vile de la Viena este a matale. Ei, iote cum e cu astea din auzite! Noroc că noi nu credem aşa ceva, evident, Doamne-fereşte!

Aloo, dom’ premare, unde vi-s grămăticii ăia plătiţi de ieşeni?

Aloo, dom’ premare Chirica, chiar aşa: unde vi-s grămăticii ăia pe care îi plătiţi cu ricoşeu, la deruta contribuabilului, ca să vă perieze postările scrise agramat, la ceas de seară, cine ştie din ce locaţie şi în ce stare de spirit? Sau şi ei or fi varză, tot aşa, precum şefu’ de promoţie? Iaca hal de postare, de care se râde de ceva zile prin mediul online nu numai la Iaşi, ci şi în toată ţara.

Trecem peste greşeli de litere, dar iote agramatismul cras: „membră a clubului sportiv A primăriei”. Adicătelea clubul este A primăriei, cum ar veni… Deci bună precizarea aia cu Bacu’. Noi am merge chiar mai jos, înspre Evaluarea Naţională…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii