Vremea azi, 13 septembrie. Urmează zile de caniculă în mijlocul lui septembrie

duminică, 13 septembrie 2020, 08:58
3 MIN
 Vremea azi, 13 septembrie. Urmează zile de caniculă în mijlocul lui septembrie

Ziua de astăzi ne-aduce tot vreme caldă și frumoasa; înnorări trecătoare la munte și prin sud-estul țării și maxime de la 25 de grade pe litoral, până la 33 de grade în Oltenia.

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul.

Pe aici se înnorează din când în când, dar nu o să plouă. În ansamblu avem atmosferă cu soare, un vânt mai insistent la malul mării și până la 30 de grade prin Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, ne așteaptă o zi destul de însorită, cu temperaturi de vară la orele amiezii.

Norii apar sporadic, vântul nu prea se simte și maximele ajung pe la 31…32 de grade.

Se face foarte cald și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina.

În zonele înalte se mai adună norii, dar nu sunt anunțate ploi, în timp ce pe la câmpie găsim cer senin și 31 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile cresc cu fiecare oră și după prânz se vor înregistra 28…29 de grade- valori mai potrivite pentru o lună de vară.

O să avem o zi cu soare, vânt domol și câțiva nori de vreme bună.

Și în ținuturile vestice, soarele încălzește treptat atmosfera și maximele ajung la 30…31 de grade.

Vântul adie plăcut, iar peste noapte se înseninează complet.

În Transilvania, este ceață acum în depresiuni, și până la ora 10 avem și un cod galben pentru județul Harghita. Apoi, soarele se arată peste tot și temperaturile cresc simțitor. În vestul provinciei se vor atinge chiar și 30 de grade.

Căldură mare avem și astăzi, în zona Olteniei, cer mai mult senin și până la 33 de grade în termometre. La soare, vom resimți temperaturi mai ridicat de atât.

Soare și vreme caldă găsim și în ținuturile sudice. Maximele ating și depășesc 30 de grade; norii apar destul de rar, iar presiunea atmosferică mai crește puțin.

Vremea în țară

Luni se face și mai cald. Maximele depășesc 30 de grade în multe zone din țară, iar în Oltenia se apropie de pragul caniculei.

Nu prea zărim norii, însă vântul devine mai insistent în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei.

Și marți o să fie foarte cald, mai ales în vestul și în sudul țării. Va domina cerul senin și doar prin nord-est, dimineața, va fi puțin mai înnorat.

Vântul va avea intensificări trecătoare în ținuturile sudice și maximele vor urca până la 33 de grade.

Și miercuri avem vreme frumoasă și temperaturi mai potrivite pentru o zi de vară.

Norii apar sporadic prin vestul țării; în rest cerul se păstrează curat, însă vântul mai are unele porniri prin sudul și sud-vestul țării.

Sursa: Pro TV

Comentarii