Zdrobită de un bombardier

luni, 22 iulie 2019, 01:43
3 MIN
 Zdrobită de un bombardier

 

După un parcurs excelent la BRD Bucharest Open, Patricia Ţig a fost învinsă în finală de Elena Rîbakina, jucătoare cu un serviciu foarte puternic

 

* Revelaţia turneului de tenis BRD Bucharest Open a fost, indiscutabil, jucătoarea noastră Patricia Ţig. Intrată în turneu fără clasare, după o perioadă în care a trăit deliciile maternităţii, Patricia a reuşit să o învingă chiar din turul secund pe prima favorită, letona Anastasija Sevastova (11 WTA). Apoi a învins-o şi pe Kristyna Pliskova (92 WTA) – sora geamănă a Karolinei – scor 6-3, 3-6, 6-3, într-o oră şi 49 de minute. A urmat, în semifinală, jucătoarea germană Laura Siegemund (77 WTA), o specialist al jocul pe zgură. Însă gălăţeanca a „executat-o” în 87 de minute cu 6-3, 6-1. Pentru Patricia Ţig, aceasta a fost a doua finală WTA după o pauză de patru ani, atunci când a evoluat în ultimul act de la Baku. În finală, „Patty” s-a întâlnit cu jucătoarea kazahă Elena Rîbakina (106 WTA), care a depăşit-o cu scorul de 6-3, 6-2 pe italianca Martina di Giuseppe (211). În acest meci, Patricia a avut probleme mari cu serviciul puternic al jucătoarei din Kazahstan şi a cedat la un scor sever, 2-6, 0-6 în 66 de minute. În urma calificării în finală, Patricia Ţig va „plonja” începând de astăzi pe locul 264 WTA). Dacă ar fi câştigat ar fi putut intra chiar în top 200.

La dublu, tinerele jucătoare Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian s-au calificat în finală după un joc de o oră şi 35 de minute de joc, scor 3-6, 6-3, 7-10. În ultimul act, însă cuplul românesc a fost învins cu scorul de 4-6, 6-7 de către echipa favorită numărul 4, Viktoria Kuzmova / Kristyna Pliskova (Slovacia/Cehia). Româncele au început mai greu partida, au fost condus cu 3-0, însă au reuşit să egaleze la 4. Kuzmova şi Pliskova au făcut break-ul decisiv la scorul de 5-4. Jaqueline şi Gabriela au avut probleme şi în debutul setului secund, adversarele s-au desprins la 4-1, Cristian şi Ruse au egalat din nou la 4, au salvat trei mingi de meci consecutive la scorul de 5-4, însă Viktoria şi Kristyna au fost mai atente în tiebreak, au făcut două minibreak-uri şi s-au impus cu 7-3. Aliona Bolsova şi Tereza Mrdeza.

*Turneul feminin de la Lausanne a avut o finală între jucătoare franceze, în care a câştigat jucătoarea mai slab clasată. Fiona Ferro (98 WTA) a învins-o pe Alizé Cornet (48) cu scorul de 6-1, 2-6, 6-1. Fiona se află la primul ei turneu din carieră

* Finală masculină la Bastad: Nicolas Jarry (Chile, 64 ATP) -Juan Londero (Argentina, 71) 7-6, 6-4.

Simona, aclamată şi la Constanţa

Simona Halep şi-a prezentat trofeul câştigat la Wimbledon, la Constanţa, în Piaţa Ovidiu, în faţa a mii de oameni, după ce a arătat premiul din capitala londoneză pe străzile localităţii de la malul mării într-un autobuz etajat. La ceremonia din Piaţa Ovidiu, tânăra Mara Berechet a cântat imnul României, alături de toţi oamenii din piaţă, în onoarea Simonei Halep. Simona Halep a mulţumit oamenilor din Constanţa, antrenorilor şi familiei, subliniind că are un invitat special la ceremonie, pe nepoţica ei, Tania. La finalul ceremoniei, Halep, alături de câţiva copii, au aruncat mingi de tenis cu autograful sportivei înspre public. Pe data de 13 iulie, Simona Halep a câştigat turneul de tenis de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.

Comentarii