Zeci de koala ar fi fost ucişi în Australia cu buldozerele

duminică, 02 februarie 2020, 20:38
2 MIN
 Zeci de koala ar fi fost ucişi în Australia cu buldozerele

Zeci de koala au fost găsiţi morţi sau răniţi într-o pădure de eucalipt din statul australian Victoria, după ce ar fi fost loviţi de buldozere în timpul exploatării plantaţiei, potrivit BBC. Aceasta, în condiţiile în care zeci de mii de koala au pierit în incendiile de vegetaţie care au devastat Australia.

Arborii de eucalipt, un habitat important al koala, au fost recoltaţi în decembrie, rămânând doar pâlcuri izolate de copaci. Unii koala au murit de foame în puţinii arbori rămaşi, iar alţii ar fi fost ucişi de buldozere în timpul exploatării plantaţiei de eucalipt. Aproximativ 80 de koala au supravieţuit, fiind luaţi de asociaţii de protecţia a animalelor pentru a fi îngrijiţi.

După ce pădurea a fost tăiată în decembrie, au apărut relatări despre sute de koala înfometaţi. "Se pare că au fost martori care au văzut cum koala morţi erau căraţi cu buldozerele în grămezi", potrivit organizaţiei Friends of the Earth Australia. "Sunt koala morţi. Mame ucise cu puii lor. Australiei ar trebuie să-i fie ruşine. Avem nevoie de ajutor”, a scris pe Facebook o localnică, postând şi o filmare.

Organizaţia Animals Australia a trimis voluntari în pădurea tăiată pentru a încerca să salveze cât mai multe animale. "Încă strângem datele cu privire la ce s-a întâmplat în acest caz, dar s-ar părea că există diferite încălcări ale legislaţiei, inclusiv ale legii privind actele de cruzime împotriva animalelor”.

Citiţi materialul integrale pe hotnews.ro

 

Comentarii