Zeul Neptun a fost zărit pe litoralul nostru!

marți, 16 august 2022, 17:56
3 MIN
 Zeul Neptun a fost zărit pe litoralul nostru!

* Fiind niţel după jumătatea lunii august, ultima lună a sezonului estival, e normal ca aglomeraţia în staţiuni să fie maximă şi e normal să vă prezentăm în continuare cele mai proaspete informaţii din zonele în care compatrioţii noştri se înghesuie să profite de cât a mai rămas din această vară fierbinte pe toate planurile; prin urmare, ştiri:

 

* Mai mulţi turişti care se bronzau sau se ungeau cu nămol pe plaja "Alga putrezită" spun că ieri pe la prânz au zărit în mare, nu departe de mal, o balenă ucigaşă, la fel ca alea văzute la televizor, într-un documentar despre mamiferele acvatice: era albă cu negru, împroşca jeturi de apă şi a speriat toţi înotătorii până când a ieşit din apă şi a început să ţopăie de pe un picior pe altul, cântând "Auraş, păcuraş, scoate apa din urechi!". Cei care au văzut-o ulterior pe mal, întinsă pe cearşaf, povestesc că nu mai era albă cu negru ci doar albă, deoarece se clătise de nămol, şi că tocmai înfuleca o tavă mare plină cu hamsii prăjite în ulei; ei mai declară că, în clipa în care a ieşit din mare, nivelul apei a scăzut vizibil.
 
* Alţi turişti aflaţi pe altă plajă, care şi ei se bronzau (sau se ungeau cu nămol) spun că au zărit, ieşind din valuri, nu o imensă balenă ucigaşă, ci chiar pe Neptun, zeul mării. Acesta părea la fel de bătrân ca marea, avea o barbă albă şi lungă, în care se prinseseră alge, meduze, peştişori morţi şi chiştoace de ţigări, şi ţinea în mâini chiar celebrul său trident. Zeul Neptun (cunoscut şi drept Poseidon) s-a aşezat pe un colţ de scaun, la o terasă, şi a cerut o bere; corespondentul nostru aflat la faţa locului a profitat de ocazie ca să-l tragă de limbă şi a aflat că domnul respectiv nu e zeul mării, ci salvamarul hotelului (în restul anului lucrează ca bodyguard la o farmacie, să aibă medicamentele aproape, fiind bătrân şi suferind), iar celebrul său trident este furca pe care o foloseşte ca să mai scoată gunoaiele din apă.
 
* În mai multe avioane care aduc în ţară turişti după vacanţe de neuitat în staţiunile exotice au apărut anunţuri cu texte gen "Nu deschideţi geamurile!", "Nu vă aplecaţi în afară!" sau "Nu aruncaţi resturi pe geam în timpul zborului!". Se pare că plăcuţele au fost montate după ce diverşi turişti care plecau în vacanţă au încercat (şi unii chiar au reuşit) să deschidă hublourile ca să arunce resturi de mâncare, şerveţele folosite şi peturi goale sau doar ca să scoată capul pe geam şi să fumeze. Unul dintre cei care au scos capul pe geam, un băieţel, a rămas fără pălăriuţa sa de paie cu inscripţia, pe panglică, "Le Formidable", având sub panglică biletul de călătorie înfipt de tanti Miţa, "că aşa ţin bărbaţii biletul".

Comentarii