Amintirea unui titlu mondial de 6000 de lei

luni, 15 iulie 2002, 23:00
1 MIN
 Amintirea unui titlu mondial de 6000 de lei

Fostele glorii ale handbalului feminin romanesc au aniversat ieri, la Casa Universitarilor din Bucuresti, 40 de ani de la cistigarea titlului mondial la handbal in sapte. Echipa feminina de handbal a Romaniei a cistigat primul si singurul titlu mondial la handbal in sapte la editia din 1962, organizata la Bucuresti. Reprezentativa romana a invins, exact in urma cu 40 de ani, pe 15 iulie 1962, selectionata Danemarcei, cu scorul de 8-5, in finala Campionatului Mondial. La editia din acel an, sportivele romane au mai intilnit echipele Cehoslovaciei, Iugoslaviei si Ungariei. Fostele campioane mondiale si-au amintit ca, pentru performanta de atunci, au fost recompensate de statul roman cu cite 6.000 de lei, si au fost decorate cu "Ordinul muncii clasa I".
La festivitatea de la Casa Universitarilor au participat aproape toate componentele fostei echipe campioane mondiale, precum si reprezentanti ai Federatiei Romane de Handbal, printre care si presedintele acestui for, Cristian Gatu.
Fostele glorii ale handbalului feminin romanesc au declarat ca se simt nedreptatite de faptul ca, asa cum este formulata Legea Educatiei Fizice si Sportului, nu au dreptul la renta viagera, desi sint medaliate cu aur la Campionatele Mondiale. Motivul este acela ca, la data realizarii performantei, handbalul in sapte nu era disciplina olimpica. Desi au facut mai multe memorii catre conducerea Ministerului Tineretului si Sportului, deocamdata, nu au primit un raspuns favorabil.

Comentarii