Astăzi, 1 iunie, vor fi inaugurate două noi parcuri de joacă în Copou. Plus o acţiune caritabilă pentru 900 de copii

joi, 01 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Astăzi, 1 iunie, vor fi inaugurate două noi parcuri de joacă în Copou. Plus o acţiune caritabilă pentru 900 de copii

Două locuri de joacă, amenajate în Parcul Expoziţiei, vor fi inaugurate astăzi de către autorităţi. În primul rând este vorba despre primul spaţiu de joacă dedicat copiilor cu dizabilităţi, o investiţie de 1,9 milioane lei. Spaţiul de joacă are o suprafaţă de 1.200 mp şi cuprinde şi o zonă de relaxare pentru adulţi cu dizabilităţi. 

Deschiderea oficială va avea loc începând cu ora 11.30. În acelaşi timp, Primăria va inaugura şi locul de joacă din apropiere, modernizat în cadrul unui contract distinct.

„Spaţiile de joacă conţin ansambluri (complexe de joacă cu tobogane), precum şi echipamente de sine stătătoare (leagăne, balansoare, căţărători, trambuline, groapă cu nisip, echipamente de fitness, alte echipamente specifice). Zona de relaxare pentru adulţii cu dizabilităţi cuprinde echipamente specifice”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit sursei citate, suprafaţa spaţiului de joacă este realizată din covor turnat din cauciuc, în condiţiile în care covorul sintetic are tematică specifică şi este personalizat pentru fiecare zonă.

„Există două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 şi 7 ani, respectiv pentru copiii între 7 şi 14 ani. Fiecare amplasament este dotat şi cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi)”, se mai precizează în comunicatul municipalităţii.

Spaţiul de joacă a fost amenajat de o asociere de firme (Mag Consulting Project – Premium House), iar valoarea contractului a fost de 1,9 milioane lei. Odată cu inaugurarea acestui spaţiu, Primăria va da în exploatare şi un alt loc de joacă, tot în Parcul Expoziţiei.

„Cel de-al doilea spaţiu face parte din programul municipal de modernizare a locurilor de joacă pentru copii. Acesta are o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi a fost modernizat de SC Sport Play SRL pentru o sumă de 1.451.800 lei”, conform Primăriei.

Cadouri de 1 iunie pentru copii ucraineni

Municipalitatea va organiza astăzi, tot în Parcul Expoziţiei, începând cu ora 12.00, o acţiune caritabilă pentru 900 de copii: 631 proveniţi din familii defavorizate şi 269 de copii din familiile de ucraineni refugiate în Iaşi din cauza războiului. Biroul de presă al Primăriei a transmis că vor fi oferite pachete cu dulciuri, jocuri, articole sportive şi de papetărie în valoare de 140 de lei fiecare.

Evenimentul va mai cuprinde un moment artistic susţinut de Corul de Copii „Luceafărul”, Clasa de excelenţă coordonată de prof. Anca Apetroaei şi Grupul de dans modern coordonat de prof. Mihaela Budacă de la Palatul Copiilor. Acţiunea este organizată de către Direcţia de Asistenţă Socială în parteneriat cu mai multe organizaţii neguvernamentale. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii