Azi şi mâine se depun cereri pentru etapa a doua de admitere la liceu

marți, 02 august 2022, 01:50
1 MIN
 Azi şi mâine se depun cereri pentru etapa a doua de admitere la liceu

Etapa a II-a de admitere la liceu 2022. Cererile se depun în perioada 1-3 august. Care sunt documentele necesare? În judeţul Iaşi au rămas disponibile 140 de locuri în liceele cu profil teoretic şi tehnologic, 58 de locuri spciale pentru rromi şi 24 de locuri în liceele vocaţionale Anul acesta Inspectoratul Şcolar Iaşi are disponibile 37 de locuri pentru elevii cu situaţii speciale. Cererile pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2022 se depun în perioada 1-3 august, potrivit calendarului oficial.

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la liceele. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Repartizarea candidaților înscriși pentru etapa a doua de admitere se face astfel: în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere, în limita locurilor rămase libere după repartizarea absolvenților învățământului gimnazial cu medie de absolvire a claselor V-VIII, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere după repartizarea computerizată și după rezolvarea situațiilor speciale şi în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere, după repartizarea candidaților cu medie de admitere, pentru candidații cărora nu li se poate calcula media de admitere, ci doar medie de absolvire a claselor V-VIII.

Sunt necesare următoarele documente pentru etapa a doua de admitere la liceu: cerere de înscriere, copie a certificatului de naştere, copie a adeverinţei cu media de admitere, copie a anexei la fişa de înscriere, adeverinţă cu media de absolvire. 

Comentarii