Brancardierul şi infirmiera de la Spitalul din Bârlad, filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns în Urgenţă, au fost concediaţi

miercuri, 21 februarie 2024, 22:25
2 MIN
 Brancardierul şi infirmiera de la Spitalul din Bârlad, filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns în Urgenţă, au fost concediaţi

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” din Bârlad a desfăcut contractele de muncă ale brancardierului şi infirmierei care luna trecută au fost filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns în Urgenţă şi care nu se poate ţine pe picioare.

 Cei doi au fost concediaţi pentru abateri disciplinare grave, în baza propunerii Comisiei de Disciplină care a analizat comportamentul faţă de pacient.

Concedierea celor doi

Ancheta internă demarată la nivelul Spitalului din Bârlad, după ce un brancardier şi o infirmieră au fost filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns în Urgenţă şi care nu se poate ţine pe picioare, folosind un limbaj inadeadecvat, a dus la concedierea celor doi. 

”Întrucât astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei, în urma cercetării disciplinare a celor doi salariaţi, Comisia de Disciplină a propus managerului unităţii sancţionarea cu desfacerea contractelor individuale de muncă a celor doi angajaţi, pentru grave abateri disciplinare. În acest context managerul instituţiei a dispus încetarea raporturilor de muncă, începând cu data comunicării deciziilor, respectiv 20.02.2024”, se arată într-un comunicat al Spitalului Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” din Bârlad.

”Ei, băga-mi-aş picioarele!”

Ancheta internă a fost deschisă după ce, la finalul lunii trecute, în spaţiul public au apărut simagini în care e vede cum două cadre medicale târăsc un bătrân care nu se poate ţine pe picioare şi pe care încearcă că îl aşeze pe un pat.  Cei doi par să îşi iasă din fire în momentul în care bătrânul pare a se îndrepta, aproape în genunchi, către un alt pat decât cel în care voiau ei să îl aşeze. ”E, atâta circ! Hai, odată, sus!”, spune femeia. 

Iar bărbatul angajat al spitalului, aparent nemulţumit că trebuie să depună efort, adaugă: ”Ei, băga-mi-aş picioarele! Sunteţi…!”. Cei doi lucrau ca infirmieră, respectiv brancardier în cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Bârlad.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii