Campania „Adoptă o clasă pentru Iaşi”, la Liceul de Informatică: încă o renovare completă făcută de doi foşti absolvenţi, acum părinţi

vineri, 22 septembrie 2023, 01:50
3 MIN
 Campania „Adoptă o clasă pentru Iaşi”, la Liceul de Informatică: încă o renovare completă făcută de doi foşti absolvenţi, acum părinţi

Încă o sală de clasă a fost renovată în totalitate la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi (LIIS), graţie contribuţiei a doi absolvenţi ai şcolii. Această iniţiativă este parte a proiectului „Adoptă o clasă pentru Iaşi”, lansat de directoarea liceului, Adina Romanescu, în anul 2020. Până acum, au fost reamenajate şase săli de clasă cu ajutorul susţinerii absolvenţilor LIIS.

„Aveţi un noroc extraordinar, un noroc pe care voi îl veţi transforma într-o oportunitate, pentru că doi absolvenţi LIIS, din comunitatea părinţilor de la clasa a V-a C, au finanţat această reamenajare. S-au preocupat să vă ofere un loc care să vă inspire şi să vă ajute să obţineţi cele mai frumoase rezultate, în timp ce veniţi la şcoală cu multă bucurie în fiecare zi”, a transmis directoarea Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, Adina Romanescu, elevilor de clasa a V-a.

Jocul cu mingea şi emoţiile transmise

La evenimentul de inaugurare, elevii şi părinţii au fost invitaţi să participe la un joc interactiv în care o minge a fost pasată din mână în mână, fiecare participant fiind invitat să împărtăşească ce emoţii şi sentimente îi transmite sala de clasă proaspăt renovată.

Răspunsurile copiilor au fost pline de entuziasm şi recunoştinţă. „Această sală de clasă mă face să mă simt fericit, deoarece la fosta mea şcoală nu aveam aşa ceva. Aici, matematica e redefinită prin forma băncilor, iar pereţii sunt foarte coloraţi”, a spus un băieţel de clasa a V-a.

Părinţii prezenţi la inaugurare au transmis cuvinte de încurajare elevilor şi le-au mulţumit celor care s-au ocupat de renovarea sălii de clasă. „Le mulţumim părinţilor care s-au ocupat de renovare pentru efortul depus. Cred că le-aţi luat o greutate de pe umeri în a lupta cu sobrietatea şi culorile mohorâte care au dominat clasa. De acum, copiii trebuie doar să dea curs liber creativităţii”, a menţionat mama unui elev.

Dotările clasei

Clasa renovată este dotată cu două ventilatoare cu recuperare de căldură pentru asigurarea unui mediu confortabil în orice condiţii meteo. Atunci când va fi frig afară, acestea vor aduce aer proaspăt în clasă, fără să fie nevoie de deschiderea geamurilor.

Există câte o priză pentru fiecare elev, care serveşte la încărcarea dispozitivelor electronice, iar băncile sunt adaptate pentru activităţi de grup sau individuale. Clasa mai conţine patru table şi două monitoare. Un lucru rar întâlnit în sălile de clasă este zona de lucru de lângă geam, unde elevii pot lucra sau citi lângă fereastră, în timp ce se bucură şi de privelişte.

Despre „Adoptă o clasă pentru Iaşi”

Proiectul „Adoptă o clasă pentru Iaşi” a fost iniţiat în anul 2020, din dorinţa de a schimba ideea de sală de clasă în România. Până în prezent, au fost renovate şase săli de clasă la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, cu sprijinul absolvenţilor şi al firmelor partenere. Companiile care au susţinut reamenajarea celorlalte cinci săli au fost Centric, Bitdefender, Heaven Solutions, Expert Network şi Falcon. Este pentru prima dată când a fost renovată o sală de clasă de gimnaziu, însă absolvenţii LIIS care au susţinut iniţiativa îşi doresc să rămână anonimi.

„Am iniţiat proiectul chiar în prima lună când am devenit director, tocmai din dorinţa de a revoluţiona sala de clasă, pentru că mi-am dat seama că şi mediul de învăţare este foarte important. Am realizat că putem face lucrul acesta doar cu sprijinul comunităţii. Visul meu este să renovăm toate sălile de clasă din şcoală, inclusiv căminul”, a declarat directoarea liceului, Adina Romanescu.

În acest moment, mai sunt în lucru încă două săli de clasă de liceu, cu ajutorul a două companii. Inaugurarea acestora va fi în cursul acestui an şcolar.

Comentarii