anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.07.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Concursul Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda” la Ateneul Tătărași

GALERIE
concurs (1)concurs (2)
  • concurs (1)
  • concurs (2)
- +

Colegiul Tehnic Mihail Sturdza, din Iași, continuă seria succeselor și a activităților cu un impact major la nivel educativ, grație bine cunoscutului Concurs Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda”, aflat deja la a VIII-a ediție, concurs ce s-a desfășurat la finalul lunii aprilie 2018, la Ateneul Tătărași.

Într-o atmosferă festivă, elevii de la numeroase licee din Iași, Galați, Neamț, Botoșani sau Vaslui s-au întrecut pentru a obține premiile mult râvnite. Cele două secțiuni ale concursului sunt dictarea și interpretarea poetică, iar premiile generoase, oferite de familia regretatei doamne Scrumeda au fost cele care i-au ambiționat pe toți concurenții.

Printre participanții la acest eveniment important din viața învățământului ieșean s-au numărat elevi de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași, Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu”, Victoria; Liceul Tehnologic de Mecatronică și de Automatizări, Iași; Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Iași; Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”; Colegiul Tehnic de Transporturi și de Construcții de Mașini, Iași; Colegiul Tehnic de Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”; Colegiul Economic de Turism; Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”, Colegiul Tehnic „Petru Rareș”, din Bârlad, Colegiul Teoretic „Ștefan cel Mare”, din Târgu Neamț.

Prezența membrilor familiei Scrumeda, a profesorului universitar și a actorului Doru Zaharia, fost elev al doamnei profesoare, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Judetean Iași este o dovadă a susținerii de care se bucură organizatorii concursului, elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Dan CONSTANTIN

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Din păcate, disputa acesta din jurul şefului Aeroportului nu are în centru faptul că Bulgariu nu a făcut nimic pentru dezvoltarea aerogării.

Filmuletul zilei

opinii

Contextualizări

Alexandru CĂLINESCU

Contextualizări

Cuvântul de ordine în ce priveşte recuperarea moştenirii culturale, chiar în perioada relativei „liberalizări” de la mijlocul anilor ’60, a fost „valorificare critică”, formulă care e un alt nume pentru „contextualizare”. În cazul operelor literare, prefaţa era cea mai la îndemână modalitate de a-i arăta cititorului cum trebuie interpretat „corect” textul.

Boss, nu vrei un elicopter?

Radu POPESCU

Boss, nu vrei un elicopter?

...sau măcar un deputat!

„Acţionarii” lui Pedro

Nicolae CREŢU

„Acţionarii” lui Pedro

Aşteptând într-o staţie de autobuz, îmi cade privirea pe un poster comercial care etalează o promoţie îmbietoare la uleiul „Floriol”. Pe care nu-l cumpăr niciodată: în ce mă priveşte, e concurat fără speranţă de „Unisol”-ul de „primă presă”, aşa că promoţia, fălească-se cu preţul ei redus, tot rece mă lasă. Dar nu despre ce cumpăr (şi ce nu), nici despre motivele şi criteriile „în materie de”, nici atât despre marketingul stradal (cel de pe canalele TV, cu calupurile lui sâcâitoare, e un adevărat test de anduranţă când câte un film chiar merită văzut până la capăt), vreau să vă… povestesc, veţi vedea de îndată. Ci despre cu totul altceva, deşi venind, ei da, dinspre imaginea de pe acel poster şi „rezonanţa” mărcii cu pricina în memoria mea.

pulspulspuls

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Ne tot înghiontesc de câteva zile cu întrebările mai mulţi cetitori ai rubricuţei, chestionându-ne asupra unui aspect pe care, ca să fim sinceri, l-am observat şi noi de ceva vreme încoace: de ce conţilierul municipal leberal Dovleac l-o tot fi gratulând, periind şi culegându-i scamele de pe sacou cu aşa osârdie, de vreo lună încoace, pe premarele Peni Hill? 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.