Concursul Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda” la Ateneul Tătărași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 19.01.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Concursul Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda” la Ateneul Tătărași

GALERIE
concurs (1)concurs (2)
 • concurs (1)
 • concurs (2)
- +

Colegiul Tehnic Mihail Sturdza, din Iași, continuă seria succeselor și a activităților cu un impact major la nivel educativ, grație bine cunoscutului Concurs Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda”, aflat deja la a VIII-a ediție, concurs ce s-a desfășurat la finalul lunii aprilie 2018, la Ateneul Tătărași.

Într-o atmosferă festivă, elevii de la numeroase licee din Iași, Galați, Neamț, Botoșani sau Vaslui s-au întrecut pentru a obține premiile mult râvnite. Cele două secțiuni ale concursului sunt dictarea și interpretarea poetică, iar premiile generoase, oferite de familia regretatei doamne Scrumeda au fost cele care i-au ambiționat pe toți concurenții.

Printre participanții la acest eveniment important din viața învățământului ieșean s-au numărat elevi de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași, Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu”, Victoria; Liceul Tehnologic de Mecatronică și de Automatizări, Iași; Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Iași; Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”; Colegiul Tehnic de Transporturi și de Construcții de Mașini, Iași; Colegiul Tehnic de Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”; Colegiul Economic de Turism; Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”, Colegiul Tehnic „Petru Rareș”, din Bârlad, Colegiul Teoretic „Ștefan cel Mare”, din Târgu Neamț.

Prezența membrilor familiei Scrumeda, a profesorului universitar și a actorului Doru Zaharia, fost elev al doamnei profesoare, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Judetean Iași este o dovadă a susținerii de care se bucură organizatorii concursului, elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X