anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Concursul Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda” la Ateneul Tătărași

GALERIE
concurs (1)concurs (2)
 • concurs (1)
 • concurs (2)
- +

Colegiul Tehnic Mihail Sturdza, din Iași, continuă seria succeselor și a activităților cu un impact major la nivel educativ, grație bine cunoscutului Concurs Județean de Interpretare „Valentina Scrumeda”, aflat deja la a VIII-a ediție, concurs ce s-a desfășurat la finalul lunii aprilie 2018, la Ateneul Tătărași.

Într-o atmosferă festivă, elevii de la numeroase licee din Iași, Galați, Neamț, Botoșani sau Vaslui s-au întrecut pentru a obține premiile mult râvnite. Cele două secțiuni ale concursului sunt dictarea și interpretarea poetică, iar premiile generoase, oferite de familia regretatei doamne Scrumeda au fost cele care i-au ambiționat pe toți concurenții.

Printre participanții la acest eveniment important din viața învățământului ieșean s-au numărat elevi de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași, Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu”, Victoria; Liceul Tehnologic de Mecatronică și de Automatizări, Iași; Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Iași; Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”; Colegiul Tehnic de Transporturi și de Construcții de Mașini, Iași; Colegiul Tehnic de Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”; Colegiul Economic de Turism; Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”, Colegiul Tehnic „Petru Rareș”, din Bârlad, Colegiul Teoretic „Ștefan cel Mare”, din Târgu Neamț.

Prezența membrilor familiei Scrumeda, a profesorului universitar și a actorului Doru Zaharia, fost elev al doamnei profesoare, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Judetean Iași este o dovadă a susținerii de care se bucură organizatorii concursului, elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.