anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Consultul neonatologic prenatal. Detalii oferite de Elena Matei, medic primar Neonatologie

GALERIE
Consultul neonatologic prenatal
 • Consultul neonatologic prenatal
- +

Dr. Elena Matei (FOTO), medic primar Neonatologie, Medic specialist Pediatrie, Arcadia: Consultul prenatal sau prima voastră întâlnire cu medicul neonatolog are loc la Arcadia la 36 de săptămâni de sarcină. 

Te invităm să te prezinți cu dosarul medical, care cuprinde toate investigațiile din timpul sarcinii. Medicul neonatolog va face o anamneză amănunțită și va verifica dosarul de sarcină care include atât analize, cât și ecografii efectuate în sarcină. De asemenea, în cadrul întâlnirii cu medicul neonatolog, vei afla ce se întâmplă cu bebelușul, de la naștere și până la externarea din maternitate. Veți fi informați și consultați în administrarea oricărui tratament/analize asupra noului născut, explicându-se în detaliu în ce constau și care sunt beneficiile lor.

Testele şi intervenţiile standard pentru nou născut

 • Scorul Apgar se evaluează la 1 minut după naștere: bătăile cordului fetal, respirațiile, culoarea tegumentelor, tonusul și reactivitatea la stimuli. Fiecare parametru se notează de la 0-2. Apgar 8-10 este normal, iar sub 8 se impun manevre imediate de reanimare. Nou născuții cu Apgar mic la naștere vor necesita supraveghere ulterioară în Secția de Terapie Intensivă Neonatală.
 • Ora magică, „skin to skin“, plasarea nou-născutului imediat după naștere, pe abdomenul mamei, acoperirea cu un scutec cald și lăsarea lui până la o oră după naștere, doar dacă starea clinică a acestuia permite acest lucru.
 • Brățara de identificare (nume, prenume, greutate, sex, ora nașterii).
 • Cântărirea și măsurarea, monitorizarea temperaturii, monitorizarea parametrilor vitali.
 • Vitamina K1 se administrează o doză imediat după naștere pentru a preveni formele grave de hemoragie la nou-născuți
 • Administrarea vaccinurilor, conform schemei naționale în vigoare, se va face după prealabila informare a părinților și doar cu acordul acestora.
 • Analizele standard se efectuează la nou născuți după naștere: hemoleucograma, grup sanguin și Rh, monitorizarea glicemiei; în cazuri deosebite se recoltează și analize suplimentare după prealabila informare a părinților.
 • Alimentația nou-născutului. Dacă este stabil clinic se încurajează alăptatul precoce sub îndrumarea personalului medical special instruit. În plus, există și un consultant de lactație IBCLC disponibil.
 • Instruirea mămicilor în ceea ce privește îngrijirea nou-născutului (schimbarea scutecului, baia, toaleta cordonului ombilical etc.) se va face pe toată perioada internării în maternitate de către personalul medical.
 • Testarea auzului se va face la toți nou-născuții înainte de externarea din maternitate.
 • Testarea metabolică împotriva hipotiroidiei și fenilcetonuriei.
 • Investigații/intervenții suplimentare. În cazuri speciale, în cadrul Spitalului Multidisciplinar Arcadia, pot fi făcute: ecografii, secționare fren, consult ortopedic, consult dermatologic, după informarea și cu acordul părinților.

Echipa medicală de neonatologie asigură 24/24 ore preluarea nou născutului de la sala de naștere, urgențele neonatale, monitorizarea și tratamentul nou-născuților aflați în terapie intensivă. Se realizează și consilierea mamei și suportul pentru îngrijirea nou născutului sănătos aflat în sistem rooming-in. Întreaga echipă medicală este alături de părinți și bebeluși, pe toată perioada sarcinii, a nașterii și după naștere. www.arcadiamami.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.