Două sute de arbori din municipiu vor fi tăiaţi pentru că sunt uscaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Două sute de arbori din municipiu vor fi tăiaţi pentru că sunt uscaţi

GALERIE
copac uscat
  • copac uscat
- +

Servicii Publice Iaşi (SPI) începe o campanie de toaletare şi tăiere a mai multor arbori uscaţi de pe raza oraşului. Potrivit municipalităţii, fiecare intervenţie a fost analizată în Comisia de ordonare a vegetaţiei, for din care fac parte reprezentanţi ai Primăriei, Consiliului Local, Ocolului Silvic, Academiei Române şi a altor instituţii.

„Toţi arborii eliminaţi vor fi înlocuiţi cu alţi copaci din specii foioase în următorul sezon de plantări (octombrie - noiembrie)“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În total, vor fi tăiaţi aproape 200 de copaci, iar municipalitatea spune că acţionează în urma „numeroaselor sesizări primite de la instituţii publice, societăţi comerciale şi cetăţeni, dar şi a observaţiilor făcute de specialiştii municipalităţii şi ai altor instituţii de specialitate“.

SPI a programat 17 intervenţii în aliniamente stradale şi alte câteva zeci în zone precum Centru (9 intervenţii), Nicolina - CUG (10 intervenţii), ACB - Mircea - Galata (5 intervenţii), Canta - Păcurari (5 intervenţii), Tătăraşi (6 intervenţii), Podu Roş - Cantemir - Ţesătura (3 intervenţii), Bularga - Frumoasa - Baza 3 (4 intervenţii), Tudor Vladimirescu - Bucium (3 intervenţii) şi Copou (2 intervenţii).

„Intervenţiile au avizele Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi“, a mai comunicat municipalitatea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.