Nouă oameni au pierit înecaţi într-un microbuz

DRAMĂ! Ieşean mort sub ochii tatălui în cumplitul accident de microbuz din Neamţ

vineri, 06 aprilie 2018, 02:04
3 MIN

Tânărul din Iaşi care şi-a pierdut viaţa în tragedia din judeţul Neamţ, unde un mi­crobuz s-a răsturnat într-un canal al râului Bistriţa adânc de şapte metri, a murit sub privirile tatălui, care se afla într-o maşină care circula mai în spate. Este vorba despre Constantin Savei – Lupu, în vârstă de 19 ani, cu domiciliuil în localitatea Deleni, lângă Hârlău.

În momentul în care microbuzul a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat în râul Bistriţa, tânărul din Iaşi se afla pe o bancă din lemn, în partea din spate a microbuzului. Acesta nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă şi ar fi murit înecat. În spatele microbuzului care s-a răsturnat în apele Bistriţei se afla un alt autovehicul în care se afla tatăl tânărului din Iaşi, Dumitru Savei – Lupu, în vârstă de 55 de ani. El se afla împreună cu alţi muncitori într-un alt microbuz, şi ei sunt cei care au sunat la numărul 112 pentru a primi ajutor, în jurul orei 00.45. De asemenea, în acelaşi accident au murit şi doi verişori ai tânărului Constantin, fiind vorba despre fiii surorii tatălui său.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi ieşeni, tatăl şi fiul, aceştia erau plecaţi de o lună de zile la Arad. Ei lucrau la o firmă şi plantau copaci. Au plecat din Arad miercuri în jurul orei 15 şi se întorceau în judeţul Neamţ, urmând cel mai probabil ca zilele următoare să ajungă la Deleni, pentru a-şi petrece sărbătorile.

Neavând studii, tânărul de 19 ani, Constantin Savei  – Lupu era lucrător ocazio­nal, la fel ca şi tatăl său, Dumitru. Constantin făcea parte dintr-o familie foarte săracă, însă lucra oriunde pentru a câştiga un ban. Cu atât mai greu a fost pentru tânărul Constantin deoarece mama lui murise în urmă cu 15 ani. El mai avea încă trei fraţi: un băiat în vârstă de 21 de ani şi două fete, căsătorite, care locuiesc în aceeaşi comună, Deleni. Con­stantin era mezinul familiei şi locuia împreună cu tatăl său şi bunicul patern, în vârstă de 84 de ani, într-o casă dărăpănată din Deleni, proprietate a bunicului. Acesta trăieşte de pe o zi pe alta din ajutorul social în valoare de 142 de lei pe care îl primeşte de la Primărie deoarece nu are pensie.

Potrivit anchetatorilor, microbuzul în care se afla Constantin era destinat transportului mărfurilor şi avea numai trei scaune omologate, în faţă, iar în spate erau puse bănci de lemn. Pe aceste bănci se aflau şapte dintre cei 9 bărbaţi care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului. Poliţiştii au precizat ieri că, din primele cercetări făcute, accidentul s-ar fi produs pe fondul desprinderii în mers a roţii din stânga spate al autovehicolului, a intrat în balans, apoi s-a scufundat într-un canal colector al râului Bistriţa, care în zona respectivă are o adâncime de aproximativ şapte metri. De asemenea, şoferul microbuzului era un împătimit al vitezei: acesta avea permisul de conducere din anul 2016 şi adunase 10 sancţiuni contra­venţionale, cele mai multe fiind pentru depăşirea vitezei.

Comentarii