Eveniment dedicat Inteligenţei Artificiale la Liceul de Informatică. Decanii de la Facultatea de Informatică şi de la “Automatizări şi Calculatoare”, prezenţi la conferinţă

sâmbătă, 13 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Eveniment dedicat Inteligenţei Artificiale la Liceul de Informatică. Decanii de la Facultatea de Informatică şi de la “Automatizări şi Calculatoare”, prezenţi la conferinţă

În contextul schimbărilor accelerate generate de inteligenţa artificială şi digitalizarea educaţiei, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi (LIIS) a găzduit cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei „Noi perspective ale educaţiei în era digitală”. Desfăşurat cu ocazia Zilei Naţionale a Matematicii, Informaticii şi Ştiinţelor Naturii, evenimentul de pe 10 ianuarie a adunat profesori universitari, reprezentanţi ai companiilor IT din Iaşi şi elevi, într-un efort comun de a discuta direcţii inovatoare pentru învăţământul viitorului.

Printre participanţii la conferinţă s-au numărat personalităţi ale lumii universitare ieşene, precum decanul Facultăţii de Informatică de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, prof. univ. dr. Adrian Iftene, şi decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Ghoerghe Asachi” Iaşi, prof. univ. dr. ing. Vasile Manta. Aceştia au adus în atenţie direcţiile de implementare a inteligenţei artificiale şi viitorul educaţiei digitale.

Au participat şi reprezentanţi ai companiilor IT din Iaşi, precum Adrian Mironescu, fondator WIRON, Oana Teslariu, vicepreşedinte HEAVENS SOLUTION, şi Tiberiu Aprică, Software Development Manager AMAZON, care au adus perspective din industrie şi au evidenţiat importanţa pregătirii elevilor pentru provocările tehnologice ale viitorului.

În cadrul conferinţei a fost evidenţiat sprijinul constant al comunităţii în proiectele educative ale şcolii, precum participarea la concursuri naţionale şi internaţionale de robotică şi iniţiative ca „Adoptă o clasă pentru Iaşi”. Totodată a fost lansat şi un nou program de dezvoltare personală şi profesională dedicat elevilor pasionaţi de domeniul STEM, finanţat de absolventul Cornel Lupu, care lucrează la Microsoft din 1995.

„Toată gratitudinea noastră se îndreaptă către absolvenţii din Iaşi pentru mentoratul pe care îl dăruiesc elevilor în cadrul programului «Adoptă o clasă pentru Iaşi», pentru susţinerea financiară a atelierelor de robotică, reamenajarea sălilor de clasă, dar şi către absolvenţii LIIS de peste ocean pentru bursele «Cezar Ungureanaşu» şi programul Creative Tech LIIS «Cornel Lupu». Am înţeles de mult la Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iaşi că învăţarea poate fi cât mai aproape de elevi doar în cadrul comunităţii de învăţare pe care o dezvoltăm în jurul şcolii”, a precizat directorul Liceului de Informatică, prof. dr. Adina Romanescu. 

Comentarii