Fabuloasa poveste a yacht-ului de lux „Pallada” al patriarhului Kirill: cumpărat de Lukoil de la Putin și donat Bisericii Ortodoxe Ruse

luni, 21 martie 2022, 15:41
1 MIN
 Fabuloasa poveste a yacht-ului de lux „Pallada” al patriarhului Kirill: cumpărat de Lukoil de la Putin și donat Bisericii Ortodoxe Ruse

Putin – Lukoil, yacht pentru patriarhul Kirill. Stilul de viață al patriarhului Kirill al Rusiei este departe de modestia și cumpătarea clamate de ortodoxismul creștin.

Avere personală: patru miliarde de dolari

Fost agent KGB, Kirill a subordonat Biserica Ortodoxă Rusă și mai mult Kremlinului decât aceasta era deja. Anti-occidental și loial până la slugărnicie lui Vladimir Putin, patriarhul rus trăiește ca un oligarh.

O analiză a Forbes din 2009, când Kirill a fost instalat în fruntea Bisericii, arăta că averea personală a lui Kirill era, deja, în 2006, de patru miliarde de dolari.

Îmbogățirea începuse în anii ’90, când Biserica a primit dreptul de a vinde alcool și tutun fără taxe.

Ceasurile pe care Kirill le poartă sunt de zeci de mii de euro. Un astfel de obiect, marca Breguet, de 30.000 de dolari, a fost decupat de Patriarhie dintr-o fotografie care înfățișa o întâlnire a lui Kirill cu unul din miniștrii de Justiție ai Rusiei. Episodul a stârnit un scandal public.

Putin – Lukoil, yacht pentru patriarhul Kirill
Un bun anume din colecția aflată la dispoziția lui Kirill, însă, are o poveste spectaculoasă. Este vorba despre un yacht evaluat la patru milioane de dolari numit „Pallada”.

Potrivit mai multor publicații rusești, yacht-ul a fost proprietatea Kremlinului, care l-a vândut companiei Lukoil. Iar aceasta din urmă l-a donat Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii