De Sănătate

Punem punctul pe știi

Advertorial

Ghid practic pentru alegerea pantalonilor potriviți în domeniul medico-sanitar (P)

joi, 25 noiembrie 2021, 05:17
5 MIN
 Ghid practic pentru alegerea pantalonilor potriviți în domeniul medico-sanitar (P)

Pantalonii medicali, alături de o bluză medicală, sunt absolut esențiali pentru lucrătorii din domeniul medico-sanitar, fie că vorbim despre medici, asistente, infirmieri, brancardieri sau farmaciști. O pereche de pantaloni potriviți te vor putea ajuta să-ți practici în condiții satisfăcătoare atribuțiile. 

Ținând cont de faptul că personalul medical petrece cel puțin 12 ore din zi îmbrăcat în pantaloni medicali, atunci când sunt aleși trebuie să ai în vedere mai multe considerente: să fie mărimea potrivită, să fie confecționați din materiale de calitate și să ofere protecție împotriva contaminării, să fie funcționali, să respecte codul vestimentar al instituției și postului aferent și să fie la modă. 

Alege mărimea potrivită a pantalonilor

Atunci când alegi o pereche de pantaloni medicali, trebuie să ai în vedere mărimea potrivită, pentru a beneficia de confort și libertate de mișcare atunci când îți îndeplinești sarcinile. O pereche de pantaloni ar trebui să fie flexibilă și elastică, care să-ți permită o serie nelimitată de mișcări. 

O pereche de pantaloni ar trebui să se potrivească formei tale corporale, dar și sarcinilor de lucru. Pantalonii medicali, unisex, cu cordon în talie reprezintă opțiunea ideală atunci când ai nevoie de mai multă sau mai puțină lejeritate. 

Atunci când optezi să cumperi pantaloni online, verifică întotdeauna ghidul de mărimi al producătorului și alege pantalonii doar după ce ți-ai măsurat corpul. Se poate întâmpla uneori ca mărimea ce o porți de obicei să nu corespundă cu mărimea producătorului pantalonilor pe care dorești să-i achiziționezi, de aceea este imperios necesar să faci măsurătorile potrivite și să cauți mărimea ideală.   

Optează pentru materiale de calitate

Este un lucru deja știut faptul că lucrătorii din domeniul medical se confruntă deseori cu situații în care echipamentul de lucru se murdărește și pătează. Un material de calitate, precum bumbacul și poliesterul, este alegerea potrivită atunci când achiziționezi pantaloni medicali. Aceștia vor fi rezistenți nu doar la murdărie, ci vor fi durabili, flexibili și te vor proteja și de contaminarea cu fluide, viruși, bacterii, microorganisme sau alte substanțe ce le poți contracta atunci când îngrijești pacienții.

De asemenea, o pereche de pantaloni dintr-o combinație de tercot, bumbac sau poliester, va elimina umezeala, îți va menține pielea uscată și răcoroasă. 

Pantalonii medicali din bumbac și poliester sunt ușor de întreținut, fiind nevoie să fie spălați la cel mult 40o, cu detergent și fără înălbitori. Se usucă rapid și pot fi călcați pentru un plus de dezinfectare și o alură elegantă la serviciu. Sunt durabili, concepuți în așa fel încât să reziste cât mai mult, fiindcă de cele mai multe ori, aceștia sunt spălați după fiecare utilizare. 

Ține cont de funcționalitatea oferită

Dacă ești medic, asistent, infirmier, brancardier sau farmacist, știi că întotdeauna ai nevoie de buzunare pentru a transporta după tine diverse lucruri. Fie că îți păstrezi la îndemână mănușile chirurgicale, telefonul mobil de serviciu, cartela de acces, legitimația, pixuri, pansamente sau orice alte obiecte, vei avea neapărat nevoie de pantaloni cu buzunare. Poți alege clasicii pantaloni cu buzunare în partea superioară a picioarelor, pantaloni cu buzunare laterale stil cargo sau modele de pantaloni ce au buzunare cu fermoar pentru mai multă siguranță. Cei care lucrează în domeniul sănătății știu că două buzunare nu sunt niciodată suficiente. 

Respectă codul vestimentar în funcție de locul de muncă

Atunci când lucrezi într-o instituție medicală, trebuie să respecți codul vestimentar impus. În funcție de categoria de personal în care ești încadrat, echipamentul tău poate să difere. De cele mai multe ori medicii poartă clasicele modele de pantaloni albi, însoțiți de o bluză medicală în aceeași culoare. Asistenții de asemenea pot purta tot pantaloni albi, dar sunt situații în care, în funcție de secțiile unde lucrează, culoarea uniformei să difere, pentru a fi ușor recunoscuți. Același lucru se aplică și în cazul infirmierilor, brancardierilor sau registratorilor medicali. Acest lucru favorizează recunoașterea fiecărei categorii de personal. 

Alege pantalonii medicali în culoarea potrivită, fie ei albi, roșii, bleu, vișinii, albaștri, verzi, în funcție de stilul și personalitatea ta, dar și de locul de muncă și gradul de complexitate al acestuia.

Optează pentru modele atemporale

Modelele de pantaloni medicali sunt versatile și atemporale. Acestea rar își modifică designul, pentru că în principal se urmărește comoditatea și mobilitatea în purtare. Însă poți combina pantalonii medicali cu o bluză medicală potrivită, iar dacă îți permite codul vestimentar, optează pentru pantaloni în culori diferite, în funcție de anotimp. 

De asemenea, nu căuta să cumperi cei mai ieftini pantaloni medicali. De cele mai multe ori, cu cât sunt mai ieftini, cu atât se deteriorează mai repede. Este preferabil să plătești mai mult, dar ai garanția calității. În plus, vei reuși să te simți confortabil, fiindcă nu vor avea cusături greșite, groase sau design inconfortabil. 

Pantalonii medicali sunt alegerea preferată de toți lucrătorii din sistemul medical, fie că ne referim la personalul din spitale, farmacii, medici de familie sau medici din cabinetele stomatologice, datorită confortului pe care îl oferă, ușurinței în purtare și mobilități permisive. 

Comentarii