În Vinerea Mare, Viorel Blăjuț spune că-și dorește ca Iașul să fie orașul lui Dumnezeu (P)

vineri, 03 mai 2024, 18:18
3 MIN
 În Vinerea Mare, Viorel Blăjuț spune că-și dorește ca Iașul să fie orașul lui Dumnezeu (P)

Pentru micul partid local, Partidul Societății Ieșene (PSI), astăzi a fost o zi de mare sărbătoare. A trecut cu bine examenul tehnic electoral. Listele cu candidați la Consiliul Local și candidatura la Primărie a lui Viorel Blăjuț au fost validate, a curs inclusiv termenul de contestare.

“Pentru noi, personal, e o victorie, fiindcă am văzut cum partide mari au avut dosarele respinse, inclusiv candidați independenți. Vreau să le mulțumesc ieșenilor care au avut încredere în noi și au semnat listele cu semnături. Felicit echipa partidului nostru care a avut misiunea să se ocupe de aceste dosare de candidați, fiindcă grație muncii lor, acum, putem merge liniștiți în campanie electorală să le spunem celor 322.878 de ieșeni care au drept de vot de ce este important ca un astfel de partid să fie în Consiliul Local. Până la sărbătoarea Învierii Domnului nu vreau să fac nicio declarație politică. Este Săptămâna Mare, o perioadă specială pentru noi, creștinii, în care trebuie să iertăm, să fim mai buni și să primim Lumina Sfântă cu smerenie, evlavie și speranță. Vom avea timp suficient, o lună, să ne întrecem în idei, în proiecte, să le spunem oamenilor de ce doar unul dintre noi trebuie să ocupe funcția de primar. Eu fac o mărturisire, acum în Vinerea Mare, o zi de tristă amintire, când Mântuitorul a fost răstingnit pe cruce, că îmi doresc ca Iașul să fie un oraș al lui Dumnezeu. Mă rog la Sfânta Vineri – Cuvioasa Parascheva să mijlocească către Domnul, această rugă, fiindcă suntem nimic, fără Dumnezeu și fără credință. Hristos a ~nviat si Dumnezeu să vă aibă în pază!”, a spus Viorel Blăjuț, candidatul PSI la funcția de primar.

Viorel Blăjuț spune ieșenilor: Hristos a Înviat!

Ca în fiecare an, Viorel Blăjuț a trimis o felicitare cu un mesaj de Paște, fiecărei familii din Iași. Face acest lucru de foarte mulți ani, dar în 2024 mesajul său a fost unul prin care le cere ajutorul ieșenilor în campania electorală ce va urma: “Dragi ieșeni, vă spun Hristos a Înviat, iar pe 9 iunie vom face schimbarea la față a orașului nostru”. “În fiecare an am trimis ieșenilor o felicitare de Paște și de Crăciun din respect, dar și drept mulțumire că m-au acceptat, că apelează la serviciile gupului nostru de firme, Iașisting, că au fost alături de mine când le-am cerut sprijinul și ajutorul. În 2012, cu votul lor am ieșit deputat și am putut vedea cu ochii mei ce înseamnă să fii de unul singur în Parlament. Am venit acasă, am fondat acest partid și mi-am spus acum opt ani, că dacă o să mai fac politică, o să fie numai pentru Iași, orașul nostru drag și pentru ieșeni. Și dacă Dumnezeu s-a îndurat și am scăpat miraculos din ghearele  morții, în timpul pandemiei, vreau prin proiectul meu politic să întorc Iașului binele pe care l-am primit eu și familia mea. Mă folosec de acest prilej să urez presei din Iași și din România, multă putere, să-și ducă misiunea până la capăt. 3 Mai e Ziua mondială a libertății presei. Nu există o democrație adevărată, dacă presa nu-și face datoria”,  a mai spus Viorel Blăjuț.

 

Comentarii