INIMO Trei zile de concert, cu zeci de trupe, pentru a pregăti de şcoală 10.000 de copii din Iaşi fără posibilităţi din Iaşi

vineri, 19 august 2022, 01:50
3 MIN
 INIMO Trei zile de concert, cu zeci de trupe, pentru a pregăti de şcoală 10.000 de copii din Iaşi fără posibilităţi din Iaşi

Preotul Dan Damaschin continuă campania tradiţională de ajutorare a copiilor din familii fără posibilităţi din judeţ – „Grăuntele de muştar” – ca să se pregătească pentru şcoală. 

Anul acesta a fost organizat un eveniment foarte mare – festivalul INIMO, cu zeci de artişti care vor veni să cânte la Iaşi pentru ca 10.228 de copii aflaţi în îngrijirea Asociaţiei „Glasul vieţii” să aibă cele necesare la începutul şcolii. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 21 august. „Încercăm să strângem bani pentru a le cumpăra tuturor ghiozdane, haine, adidaşi, produse de igienă şi de curăţenie. Efortul este unul uriaş şi avem nevoie de mult ajutor. Ne facem luntre şi punte numai să iasă lucrurile aşa cum trebuie. Pentru ei, pentru îngeraşii noştri, facem un grandios festival în dealul Copoului pe care îl anunţăm cu surle şi trâmbiţe”, a spus pr. Dan Damaschin în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Cei care doresc să participe la evenimentul care va începe de vineri şi se va încheia duminică seară trebuie să facă o donaţie, în schimbul căreia vor primi o invitaţie. Intrarea este însă liberă pentru cei sub 14 ani, pentru zeciştii de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru familiile cu mulţi copii. Vineri, la eveniment vor susţine spectacole Fanfara de la Chetriş, Universitatea de Arte din Iaşi, Adriana Ochişanu, Plăieşii, Provincialii, Damian Drăghici & Brothers, Direcţia 5, Andra şi Taxi. Sâmbătă, cei de la UNAGE vor pune în schenă piese de teatru, va cânta Corul de copii al Ateneului Naţional, Circul de Stat Chişinău şi iarăşi Fanfara de la Chetriş.

Va fi şi un moment de muzică populară, fiind invitaţi Mioara Velicu şi Rapsozii Botoşanilor, iar seara vor cânta Annes, Ana Beregoi, Iuliana Beregoi, Vunk, Smiley şi DJ Mandu. Duminică sunt programate spectacole de teatru, momente de folclor susţinute de Laura Lavric, Gelu Voicu sau Carmen Macovei, va mai fi o reprezentaţie de la Circul de stat Chişinău, iar copiii vor cânta şi dansa alături de cei de la Gaşca Zurli. Seara vor cânta The Motans, Feli, Connect-R şi Ştefan Bănică. Cei care nu vor sau nu pot să participe la concerte, dar vor să ajute în continuare, pot să aleagă un copil din lista părintelui Damaschin şi să doneze pentru acesta.

Costul unei donaţii este de 300 de lei, echivalentul a 60 de euro, 55 de lire, 71 de dolari, care pot fi donaţi într-unul dintre conturile deschise de asociaţie. „Venim cu desaga plină cu de toate – hăinuţe (bluză, pantaloni, geacă de toamnă, pantofi din piele şi lenjerie de corp), trusă de frumuseţe (şampon, săpun, periuţă şi pastă de dinţi, detergent) şi, desigur, adăugăm şi trăistuţa cu merinde”, a explicat pr. Damaschin în legătură cu ce se va întâmpla cu donaţiile primite.

Lista cu copiii de pus pe online, AICI

Comentarii