Ministrul Cîmpeanu confirmă: peste 600 mii de elevi nu aveau acces la şcoala online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministrul Cîmpeanu confirmă: peste 600 mii de elevi nu aveau acces la şcoala online

GALERIE
ministrul Campeanu
  • ministrul Campeanu
- +

Newsweek România a scris că Monica Anisie avea date eronate legate de numărul copiilor care nu aveau acces la şcoala la distanţă. Urmarea: s-au achiziţionat mai puţin de jumătate din tabletele necesare.

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24: „În luna aprilie 2020 s-a lansat o interogare către toţi cei care nu au echipamente. Rezultatul a fost 233.000 de elevi au declarat că nu au echipamente. Ministerul Educaţiei, a achiziţionat 250.000 de tablete cât a asumat fiecare inspector general că ar fi necesarul la el în judeţ…La finalul săptămânii trecute erau puţin peste 6.000 de tablete ajunse la inspectorate, dar neridicate de elevi şi părinţi...

Şi totuşi raportările de săptămâna trecută, în data de 6 ianuarie, în sistemul informatic, sunt următoarele: 237.000 de elevi fără internet şi 287.000 de elevi fără tablete”. Sorin Cîmpeanu spune, astfel, că numărul copiiilor care aveau nevoie de tablete pentru şcoala online, la debutul pandemiei de COVID, a fost de: 244.000 de tablete livrate, la care se adaugă 287.000 de elevi descoperiţi săptămâna trecută fără tablete.

În total, numărul copiilor care aveau, la începutul pandemiei de COVID, nevoie de tablete pentru şcoala online era de 631.000. Ex ministrul Anisie vorbea de 250.000 de dispozitive.

Sorin Cîmpeanu aruncă vina pe inspectorii şcolari care au subevaluat numărul de elevi care ar fi avut nevoie de tablete pentru şcoala online. Predecesorul său, (ex) ministrul Educaţiei a fost avertizat, însă, că cifrele sunt mult diminuate. Pe 4 mai, Newsweek România a scris următorul text: „Monica Anisie: 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie. INS indică cifre de trei ori mai mari”.

Scriam că ponderea gospodăriilor care nu aveau acces la un computer acasă în anul 2017 (ultimul pentru care INS are date) este de 35%. Anisie insista că procentul elevilor fără computere/tablete este de 10%.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.