anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.07.2020

Comunicat de Presă

Noi dimensiuni ale educației la Iași – Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” coordonează un proiect inovativ care încurajează folosirea Social Media în școală

GALERIE
Erasmus_SM_MoisilErasmus_SM_Moisil3Erasmus_SM_Moisil0Erasmus_SM_Moisil2
 • Erasmus_SM_Moisil
 • Erasmus_SM_Moisil3
 • Erasmus_SM_Moisil0
 • Erasmus_SM_Moisil2
- +

Pe 20 și 21 noiembrie 2019 la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași a avut loc prima întâlnire transanțională din cadrul unui proiect inovativ intitulat Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy, ai cărui inițiatori își propun să introducă utilizarea Social Media în procesul educațional și să îi învețe pe profesori cum să facă educație Social Media în școală. La întâlnire au participat profesori și specialiști din patru țări partenere: România, Belgia, Italia, Portugalia.

Preocuparea pentru educația media a devenit în ultimii ani o prioritate la nivel european, reflectată în noile politici educaționale europene. Comisia Europeană încurajează dezvoltarea acestei componente a educației care însă deocamdată nu este cuprinsă în curriculumul național, sprijinind proiecte inovative care pun accentul pe necesitatea de a educa tinerii cum să relaționeze cu media. 

Proiectul Erasmus+ nr. 2019-1-RO01-KA201-063996, inițiat și coordonat de către Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași propune crearea unui set de instrumente complexe care oferă profesorilor oportunitatea de a dezvolta educația Social Media la elevi, dar și de a-și face lecțiile mai atractive și de a-și adapta demersul educațional propriu la nevoile societății din secolul al XXI-lea. 

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Anamaria Ghiban (coordonator proiect), prof. dr. Adina Romanescu, prof. Daniela Anghelescu, prof. dr. Anca Narcisa Adochiei, prof. Lăcrămioara Tufescu, coordonează activitățile din acest proiect ambițios care s-a născut din ideea că Social Media, cu toate oportunitățile și riscurile pe care le oferă, reprezintă o componentă a vieții noastre de zi cu zi, pe care nu o putem nega și, prin urmare, este necesară și o educație centrată pe modul de utilizare a Social Media în diverse contexte.
În cadrul proiectului vor fi create, testate, promovate și evaluate 5 produse intelectuale care vor deveni resurse educaționale deschise, accesibile tuturor profesorilor/specialiștilor în educație din Europa: o programă pentru dezvoltarea educației Social Media în școli, un suport de curs pe aceeași temă, un ghid metodologic pentru predarea educației Social Media, o aplicație mobilă pentru implementarea educației Social Media în școală și o colecție de scenarii de învățare bazate pe utilizarea instrumentelor Social Media în activitățile de învățare.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+ - parteneriate strategice în domeniul educației școlare, are un buget aprobat de 155.906 euro, fiind implementat în perioada 1.09.2019 – 31.08.2021 și vizează crearea de produse intelectuale prin contribuția specialiștilor din 5 instituții partenere: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (instituție coordonatoare – Iași, România), Fundația Centrul pentru Jurnalism Independent (București, România), Agrupamento de Escolas de Freixo (Freixo, Portugalia), Istituto Comprensivo 10 (Modena, Italia) și Katholieke Universiteit Leuven (Leuven, Belgia).

Impactul proiectului este pe termen lung, deoarece toate rezultatele intelectuale și activitățile susținute în cadrul acestuia vor dezvolta educația Social Media în contextul educațional și vor crea o premisă la diferite niveluri instituționale pentru adoptarea politicilor educaționale care includ utilizarea pe scară largă a instrumentelor de învățare bazate pe Social Media.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Dan CONSTANTIN

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Din păcate, disputa acesta din jurul şefului Aeroportului nu are în centru faptul că Bulgariu nu a făcut nimic pentru dezvoltarea aerogării.

Filmuletul zilei

opinii

Contextualizări

Alexandru CĂLINESCU

Contextualizări

Cuvântul de ordine în ce priveşte recuperarea moştenirii culturale, chiar în perioada relativei „liberalizări” de la mijlocul anilor ’60, a fost „valorificare critică”, formulă care e un alt nume pentru „contextualizare”. În cazul operelor literare, prefaţa era cea mai la îndemână modalitate de a-i arăta cititorului cum trebuie interpretat „corect” textul.

Boss, nu vrei un elicopter?

Radu POPESCU

Boss, nu vrei un elicopter?

...sau măcar un deputat!

„Acţionarii” lui Pedro

Nicolae CREŢU

„Acţionarii” lui Pedro

Aşteptând într-o staţie de autobuz, îmi cade privirea pe un poster comercial care etalează o promoţie îmbietoare la uleiul „Floriol”. Pe care nu-l cumpăr niciodată: în ce mă priveşte, e concurat fără speranţă de „Unisol”-ul de „primă presă”, aşa că promoţia, fălească-se cu preţul ei redus, tot rece mă lasă. Dar nu despre ce cumpăr (şi ce nu), nici despre motivele şi criteriile „în materie de”, nici atât despre marketingul stradal (cel de pe canalele TV, cu calupurile lui sâcâitoare, e un adevărat test de anduranţă când câte un film chiar merită văzut până la capăt), vreau să vă… povestesc, veţi vedea de îndată. Ci despre cu totul altceva, deşi venind, ei da, dinspre imaginea de pe acel poster şi „rezonanţa” mărcii cu pricina în memoria mea.

pulspulspuls

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Ne tot înghiontesc de câteva zile cu întrebările mai mulţi cetitori ai rubricuţei, chestionându-ne asupra unui aspect pe care, ca să fim sinceri, l-am observat şi noi de ceva vreme încoace: de ce conţilierul municipal leberal Dovleac l-o tot fi gratulând, periind şi culegându-i scamele de pe sacou cu aşa osârdie, de vreo lună încoace, pe premarele Peni Hill? 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.