Noi dimensiuni ale educației la Iași – Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” coordonează un proiect inovativ care încurajează folosirea Social Media în școală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 19.01.2022

Comunicat de Presă

Noi dimensiuni ale educației la Iași – Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” coordonează un proiect inovativ care încurajează folosirea Social Media în școală

GALERIE
Erasmus_SM_MoisilErasmus_SM_Moisil3Erasmus_SM_Moisil0Erasmus_SM_Moisil2
 • Erasmus_SM_Moisil
 • Erasmus_SM_Moisil3
 • Erasmus_SM_Moisil0
 • Erasmus_SM_Moisil2
- +

Pe 20 și 21 noiembrie 2019 la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași a avut loc prima întâlnire transanțională din cadrul unui proiect inovativ intitulat Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy, ai cărui inițiatori își propun să introducă utilizarea Social Media în procesul educațional și să îi învețe pe profesori cum să facă educație Social Media în școală. La întâlnire au participat profesori și specialiști din patru țări partenere: România, Belgia, Italia, Portugalia.

Preocuparea pentru educația media a devenit în ultimii ani o prioritate la nivel european, reflectată în noile politici educaționale europene. Comisia Europeană încurajează dezvoltarea acestei componente a educației care însă deocamdată nu este cuprinsă în curriculumul național, sprijinind proiecte inovative care pun accentul pe necesitatea de a educa tinerii cum să relaționeze cu media. 

Proiectul Erasmus+ nr. 2019-1-RO01-KA201-063996, inițiat și coordonat de către Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași propune crearea unui set de instrumente complexe care oferă profesorilor oportunitatea de a dezvolta educația Social Media la elevi, dar și de a-și face lecțiile mai atractive și de a-și adapta demersul educațional propriu la nevoile societății din secolul al XXI-lea. 

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Anamaria Ghiban (coordonator proiect), prof. dr. Adina Romanescu, prof. Daniela Anghelescu, prof. dr. Anca Narcisa Adochiei, prof. Lăcrămioara Tufescu, coordonează activitățile din acest proiect ambițios care s-a născut din ideea că Social Media, cu toate oportunitățile și riscurile pe care le oferă, reprezintă o componentă a vieții noastre de zi cu zi, pe care nu o putem nega și, prin urmare, este necesară și o educație centrată pe modul de utilizare a Social Media în diverse contexte.
În cadrul proiectului vor fi create, testate, promovate și evaluate 5 produse intelectuale care vor deveni resurse educaționale deschise, accesibile tuturor profesorilor/specialiștilor în educație din Europa: o programă pentru dezvoltarea educației Social Media în școli, un suport de curs pe aceeași temă, un ghid metodologic pentru predarea educației Social Media, o aplicație mobilă pentru implementarea educației Social Media în școală și o colecție de scenarii de învățare bazate pe utilizarea instrumentelor Social Media în activitățile de învățare.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+ - parteneriate strategice în domeniul educației școlare, are un buget aprobat de 155.906 euro, fiind implementat în perioada 1.09.2019 – 31.08.2021 și vizează crearea de produse intelectuale prin contribuția specialiștilor din 5 instituții partenere: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (instituție coordonatoare – Iași, România), Fundația Centrul pentru Jurnalism Independent (București, România), Agrupamento de Escolas de Freixo (Freixo, Portugalia), Istituto Comprensivo 10 (Modena, Italia) și Katholieke Universiteit Leuven (Leuven, Belgia).

Impactul proiectului este pe termen lung, deoarece toate rezultatele intelectuale și activitățile susținute în cadrul acestuia vor dezvolta educația Social Media în contextul educațional și vor crea o premisă la diferite niveluri instituționale pentru adoptarea politicilor educaționale care includ utilizarea pe scară largă a instrumentelor de învățare bazate pe Social Media.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X