Peste 2.200 de absolvenţi au dat examenul la UMF Iaşi. Ce îi aşteaptă în continuare pe candidaţi?

duminică, 24 iulie 2022, 14:16
2 MIN
 Peste 2.200 de absolvenţi au dat examenul la UMF Iaşi. Ce îi aşteaptă în continuare pe candidaţi?

Duminică, 24 iulie, cei peste 2.200 de candidaţi care s-au înscris pentru a da concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, au susţinut testul grilă, cu durata de trei ore. Rezultatele sunt aşteptate cel târziu luni. 

Examenul s-a dat în condiţii sporite de siguranţă epidemiologică, toţi cei care s-au prezentat au purtat mască, şi-au dezinfectat mâinile la intrarea în sală şi totul a fost organizat în peste 46 de amfiteatre de la universităţile din Iaşi. Contestaţiile pot fi depuse online, în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, iar admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a notelor obţinute de candidaţi la concursul de admitere şi în ordinea opţiunilor pentru programele de studii, în limita numărului de locuri (bugetate şi cu taxă) pentru fiecare program de studii.

Reprezentanţii UMF au anunţat că rezultatelor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi prenumelui candidaţilor şi vor fi afişate pe site-ul UMF după ce se finalizează procesul de scanare a tezelor. În cazuri de egalitate, dincolo de nota obţinută, se va ţine cont la departajare de media obţinută la examenul de bacalaureat. Confirmarea ulterioară a locului se face până la data de 5 august.

Candidaţii trebuie să confirme în scris locul, până la data de 05 august 2022

„După afişarea rezultatelor finale, candidaţii trebuie să confirme în scris locul, până la data de 05 august 2022. Aceştia se vor programa online, prin intermediul platformei de programare, pentru confirmarea locului şi înscriere. În ziua şi la ora programată, se vor prezenta la secretariatul facultăţii cu documentele necesare, în original”, au precizat reprezentanţii UMF. Candidatul declarat admis la mai multe programe de studii universitare optează pentru programul de studii care va fi finanţat de la bugetul de stat, prin depunerea diplomei/atestatului/ adeverinţei de bacalaureat, după caz, în original, la facultatea pe care doreşte să o urmeze, în momentul confirmării locului. 

Comentarii