De Business

Punem punctul pe știi

Premiu de referinţă pentru Moldova Business Center Iaşi

vineri, 11 decembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Premiu de referinţă pentru Moldova Business Center Iaşi

Clădirea de birouri Moldova Business Center a fost premiată în cadrul  Galei CIJ Awards cu ESSA Leading Green Building of the Year, imobilul devenind, astfel, un standard al clădirilor verzi din România. Cea de-a opta ediţie a galei care răsplăteşte în fiecare an cele mai bune proiecte imobiliare şi cele mai de succes persoane din acest sector economic a avut loc pe data de 3 decembrie la Bucureşti. 

„Ediţia de anul acesta a constituit cel mai de amploare eveniment de până acum în sectorul comercial dedicat imobiliarelor, din juriu făcând parte pentru prima dată şi reprezentanţi ai RABO, Romania’s Association of Building Owners. În cadrul galei au fost oferite premii pentru cele mai de succes proiecte, tranzacţii şi companii ale anului 2015. Premiul ESSA Leading Green Building of the Year a fost acordat proiectului Moldova Center, devenit astfel standardul clădirilor verzi din România. De asemenea, firma de arhitectură Vlad Simionescu şi Asociaţii Arhitecţi, care a transpus pe planşă proiectul Moldova Center, a câştigat premiul Architectural Firm of the Year”, potrivit unui comunicat de presă al Moldova Business Center.

Fost centru comercial, Moldova Center este în prezent o clădire de birouri de clasa A, cu o suprafaţă de 14.500 mp, dintre care 11.500 mp dedicaţi spaţiilor de birouri. Moldova Center a obţinut certificarea BREEAM „Very Good”, fiind prima clădire de birouri din Iaşi care a adoptat cele mai noi tehnologii ecologice. „Mixul inedit între noul concept dedicat birourilor şi componenta de retail prezentă pe parter şi pe etajul 1 oferă toate beneficiile unui adevărat centru de afaceri, transformând astfel clădirea Moldova Center în habitatul ideal de lucru”, se mai arată în comunicat. Momentan, clădirea nu este ocupată de decât la parter şi la primul etaj de spaţii comerciale, un supermarket sau cafenele, însă din informaţiile „Ziarul de Iaşi”, oficialii companiei au deja unii chiriaşi care urmează să înceapă activitatea începând cu anul următor.  

 

Comentarii