Preţuri mai mici ca anul trecut la grâu şi porumb
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Preţuri mai mici ca anul trecut la grâu şi porumb

GALERIE
porumb
  • porumb
- +

Deşi anul acesta producţiile recoltelor de toamnă sunt mai mari ca în 2016, preţul pe kilogram este însă mai mic. La Iaşi, preţul stabilit de Direcţia Agricolă pentru impozitarea fermierilor este de 45 de bani pe kilogram la porumb şi 50 de bani pe kilogram la grâu, faţă de 47 de bai, cât a fsot anul trecut la porumb şi 52 de bani la grâu. 

În prezent, judeţul nostru se află în plină campanie de recoltare a porumbului, de pe cele 97.000 de hectare colectându-se 65% din producţie. Reprezentanţii platformei online AgroGo menţionează faptul că preţul este direct influenţat de contextul internaţional. Aceştia spun că se ştia de câteva luni că Rusia şi Ucraina vor avea cantităţi uriaşe de porumb, la fel şi Brazilia şi Argentina.

„Acest an reaminteşte de importanţa pe care o are fiecare fermier care lucrează suprafeţe mari şi de stabilirea unei strategii de vânzare a producţiei. Sezonul trecut ne-a arătat că stocarea producţiei şi vânzarea acesteia în afara perioadei de recoltare nu garantează obţinerea unui preţ mai bun. Recomandăm diversificarea metodelor de vânzare, cum ar fi etapizarea vânzării, folosirea contractelor la termen sau alte instrumente de gestionare a riscului”, au precizat reprezetnanţii AgroGo.

În judeţul nostru vorbim de o suprafaţă de 20.000 de hectare deţinută de fermieri mari şi 77.000 de hectare de porumb deţinute de fermieri mici. AgroGo este o platformă online de informare şi tranzacţionare a cerealelor, fiind prima platformă din Romania pe care se pot tranzacţiona cereale la disponibil sau la termen. Platforma oferă o alternativă simplificată a burselor de mărfuri şi sprijină astfel fermierii romani, prin încurajarea concurenţei cumpărătorilor în piaţă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Elitele şi declinul Vestului

Alexandru LĂZESCU

Elitele şi declinul Vestului

Dacă ne raportăm la lecţiile istoriei putem privi decadenţa şi declinul Occidentului în bună măsură ca un rezultat al degradării şi acţiunii acestor elite, preponderent liberale.

Filmuletul zilei

opinii

Boala sănătăţii. Reloaded

Florin CÎNTIC

Boala sănătăţii. Reloaded

Pandemia a arătat nu numai slăbiciunile globale ale lumii medicale, dar a subliniat, dacă mai era nevoie, putreziciunea sistemului nostru sanitar şi ineficienţa politicilor publice în sănătate din ţara noastră. Cum lucrurile se degradează pe zi ce trece aş îndrăzni să-mi provoc cititorii să analizeze ce s-a schimbat în bine faţă de acum cinci ani, când, scandalizat de uciderea din culpă a prietenului Tiberiu Brăilean, scriam acest text:

O scrisoare din Italia

Radu PĂRPĂUȚĂ

O scrisoare din Italia

Draga mea Măriuţă,

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Spre deosebire de mulţi muzicieni academici (solişti de concert, de operă, dirijori, muzicologi), Cristian Mandeal se bucură de atenţia mediei generaliste. Nu mă refer la cronicile sau interviurile realizate de jurnalişti cu studii de specialitate, semnatarii unei rubrici fixe la un cotidian, la o revistă, ci la produsele jurnalistice având ca autori tineri ce posedă o cultură umanistă, interesaţi şi de muzică. 

pulspulspuls

Fătuca de pe virtual

Fătuca de pe virtual

Pentru că mai mulţi amici cetitori ne-au întrebat în ultimele zile cum se poate una ca asta, ca ditamai premarele de capitală culturală să facă greşeli de analfabet funcţional, şi asta ca să nu mai spunem că se mai laudă pe ici pe colo şi cu faptul că a fost şef de promoţie în facultate, iacătă stimaţi telespectatori că am mai scotocit puţin în zona virtuală ca să aflăm una-alta special pentru cei dintre domniile voastre revoltaţi, mai mult sau mai puţin, de o astfel de bătaie de joc la adresa oamenilor care ştiu să scrie din acest târg. 

Caricatura zilei

va

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.