anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

COMUNICAT DE PRESA

Programe educaționale personalizate pentru școala ieșeană prin intermediul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”

GALERIE
scoala
 • scoala
- +

În perioada iunie 2018- mai 2021, Inspectoratul Școlar Județean Iași în calitate de beneficiar, alături de partenerii săi, AsociațiaHoltIS și Fundația COTE, implementează proiectul ”Școli prietenoase în comunități implicate” 106616, în cadrul Programului „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară 6, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Durata proiectului este de 36 de luni, iar obiectivul general constă în reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare, a 940 de copii ante-preșcolari, preșcolari, școlari și  tineri care au abandonat școala și de adulți care nu si-au finalizat educația obligatorie.

Concret, este vorba despre cel puțin 60 de antepreșcolari și de cel puțin 200 de preșcolari din localitățile Răducăneni, Pârcovaci, Deleni, Erbiceni, precum și din orașele Podu Iloaiei și Hârlău, comunități dezavantajate socio-economic. Din grupul țintă mai fac parte 480 de elevi din învățământul primar și gimnazial, 200 de tineri și adulți reintegrați în educație, precum și 260 de profesori din școlile vizate. Proiectul se adresează și personalului didactic, în vederea creșterii capacității acestora de a gestiona situații de criza educațională și dezvoltării abilităților de a implementa programele ”A doua șansă” și ”Școală după școală” ținând cont de localizarea școlilor în zone defavorizate/mediul rural.

În cadrul proiectului va fi derulată o campanie de informare și conștientizare locală a importanței educației și valorilor incluziunii sociale, vor fi asigurate servicii și programe educaționale pentru copiii de vârstă ante-preșcolară, preșcolară și pentru tineri/adulți care nu și-au finalizat educația obligatorie, în vederea prevenirii și reducerii părăsirii timpurii a școlii și de asemenea va fi asigurată formarea resurselor umane din școli în vederea furnizării unor programe educaționale relevante și de calitate.

Contact:

Prof. Sabina Maria MANEA, Coordonator de campanie de informare și conștientizare locală,

Telefon 0745 989 507, e-mail: sabinaro@yahoo.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.