Rex, unul dintre cei mai pricepuți câini poliţişti își încheie cariera cu o poveste tristă

miercuri, 19 decembrie 2018, 20:40
2 MIN
 Rex, unul dintre cei mai pricepuți câini poliţişti își încheie cariera cu o poveste tristă

După aproape 10 de ani în care a fost de mare ajutor polițiștilor de la serviciul de Criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Brăila, şi după numeroase cazuri de crimă rezolvate, patrupedul îşi încheie activitatea cu probleme medicale grave.

Este vorba despre o afecţiune specifică câinilor lup – displazie de şold, o problemă care îl împiedică să fie apt în teren. Conform procedurilor, el va fi scos la licitație însă dacă nu vor fi oameni care să îl adopte, ar putea fi îngrijit în continuare de conducătorul său.

„L-am crescut pur şi simplu de când s-a născut, de la câteva zile, mi-a fost partener nouă ani. Am fost la Sibiu cu el unde a urmat cursul de prelucrare urmă, miros uman, unde a obţinut numai note de 9 şi 10”, spune Hârjoghe Marian, polițist la IPJ Brăila.

În „cariera” lui de poliţist, Rex a ajutat la soluţionarea a peste 20 de cazuri, unde patrupedul a fost solicitat.

Gipsy îi ia locul lui Rex

Un câine tânăr şi pregătit să intervină pentru a prinde infractori periculoşi îi va lua locul lui Rex. Este vorba despre Gipsy, un câine lup negru şi în putere, care a fost preluat de la Centrul Chinologic Sibiu la vârsta de 7 luni şi până la vârsta de 1 an şi 9 luni, împlinită în primăvara lui 2018, a făcut un predresaj cu acelaşi conductor Hârjoghe, tăticul lui Rex, dacă ne putem exprima aşa. A fost introdus în activitate şi rezultatele lui sunt remarcabile: Gipsy are talent pentru meseria de câine de urmă.

Aflați amănunte de pe Facebook (Atenție Poliția Iași).

Comentarii