Sculptorul Crengăniş are patru luni să facă mulajul statuii lui Ferdinand I

vineri, 10 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Sculptorul Crengăniş are patru luni să facă mulajul statuii lui Ferdinand I

Primăria va cheltui circa 370.000 lei pentru realizarea unei statui a Regelui Ferdinand I. Statuia, care îl va înfăţişa în picioare pe Ferdinand I, va avea o înălţime de 2,44 m şi o greutate de 600 kg.

„Ferdinand I Întregi­torul a fost Regele care a făcut România Mare, la 1918. Este un motiv de recunoştinţă permanentă pentru ceea ce a reprezentat pentru noi, românii. Am finalizat concursul, avem artistul, Constantin Cren­găniş, care va trebui să facă mulajul la scară normală, pe parcursul a circa 4 luni, timp în care vom alege poziţionarea, soclul şi celelalte“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica. Edilul şef a susţinut în trecut ca statuia să fie amplasată în parcul de lângă Casa de Cultură a Studenţilor, dar, ieri, a subliniat că va fi făcut un grup de specialişti (istorici şi arhitecţi) care va face propunerea finală. 

Primarul Chirica a mai spus că realizarea statuii face parte dintre proiectele dedicate Centenarului pe care le va implementa Primăria în acest an şi în 2018. Iniţial, Constantin Crengăniş a solicitat de la municipalitate suma de 583.000 lei, dar, în urma negocierilor, aceasta a scăzut la 369.000 lei. 

Comentarii