Şi compania Falcon a “adoptat” o clasă de la Liceul de Informatică. “Au investit în dezvoltarea elevilor pasionaţi de programare”

sâmbătă, 20 mai 2023, 01:50
2 MIN
 Şi compania Falcon a “adoptat” o clasă de la Liceul de Informatică. “Au investit în dezvoltarea elevilor pasionaţi de programare”

O nouă sală de clasă a fost inaugurată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” (LIIS) din Iaşi, în cadrul proiectului „Adoptă o clasă pentru Iaşi”. Sala a fost oferită de compania Falcon pentru clasa a X-a F de la LIIS. În prezent, există cinci săli de clasă reamenajate de companiile Centric, Bitdefender, Heaven Solutions, Expert Network, Falcon.

„Apreciem deschiderea şi efortul companiilor IT din Iaşi care au venit alături de noi, au investit în dezvoltarea elevilor pasionaţi de programare şi au validat dorinţa noastră de a inova educaţia împreună la Iaşi. Am iniţiat proiectul Adoptă o clasă pentru Iaşi pentru că ne-am propus la LIIS să oferim elevilor noştri o Şcoală a Viitorului, în care fiecare elev şi profesor să se simtă valorizat, să aibă cele mai bune condiţii pentru a se dezvolta şi să le fie valorificate rezultatele învăţării. Sala de clasă nu mai poate arăta ca acum 20 de ani, iar şcoala trebuie să dezvolte o comunitate de învăţare în jurul ei, formată din absolvenţi, părinţi, angajatori, reprezentanţi ai instituţiilor de formare şi educaţie din comunitate şi autorităţi locale”, a spus prof. dr. Adina Romanescu, iniţiator al proiectului şi directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

Întâlnirile dintre profesioniştii de la compania Falcon cu elevii clasele a XI-a C şi a IX-a B, olimpicii naţionali la Informatică din gimnaziu şi profesorii de Informatică Mihaela Acălfoaie – director adjunct, Mariana Grădinariu, Oana Cristina Butnăraşu, Silvia Grecu, Simona Ingrid Iuscinschi, Ionel Maftei au fost motivante şi mobilizatoare pentru proiecte viitoare.

Mentorii din compania Falcon – Vasile Bîrzu (Fondator şi Manager Partner), Bogdan Mucenica (Web Development Lead & Managing Partner), Mihai Pricop (AI Lead & Managing Partner), Ioachim Olteanu (Web Development Intern), Dan-Cristian Chircan (.NET Software Developer) (absolvent LIIS promoţia 2016), Adrian Nicodin (Senior Dynamics 365 Developer, absolvent LIIS promoţia 2001), Adrian Ursu (.NET Software Developer, absolvent LIIS), Cătălina Georgescu (Marketing) i-au încurajat pe elevi să să experimenteze cât mai mult, să nu se fixeze pe un singur lucru, să nu le fie frică să renunţe la ceea ce nu îi mai interesează.

Comentarii