anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO: ZdI TV - Cu directorul Liceului de Informatică despre meseriile viitorului şi viitorul şcolii online

GALERIE
adina romanescu
 • adina romanescu
- +

Directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, prof. Adina Romanescu, a fost prezent în studioul TV al Ziarului de Iaşi unde a discutat cu redactorul Andrei Mihai despre modul în care se pregătesc viitorii specialişti din industria IT, cu ce vine liceul în mod particular în comparaţie cu celelalte licee din Iaşi unde se studiază profilul matematică-informatică, dar mai ales despre cerinţele pieţei IT şi dacă, la finalul clasei a XII-a, un elev se poate angaja cu succes la companiile de profil din Iaşi.

În cadrul discuţiilor s-a vorbit despre importanţa proiectelor demarate de şcoală în afara orelor de curs şi despre relevanţa acestora pentru pregătirea viitorilor specialişti în domeniul IT şi nu numai. Un astfel de proiect, demarat chiar de elevii liceului, încearcă să promoveze robotica în mediul rural, oferind kit-uri de robotică şcolilor şi realizând activităţi cu aceşti elevi în regim de voluntariat.

Un alt subiect important discutat în cadrul interviului este cel legat despre meseria de dascăl în ziua de astăzi, despre funcţia de director şi ceea ce presupune acest lucru, mai ales în condiţiile în care prof. Adina Romanescu a primit titlul de Director al anului 2021, înmânat de preşedinele Klaus Iohannis şi oferit de Asociaţiei Pentru Valori în Educaţie, dar şi despre cât de important este să îi ascultăm pe elevi şi să le aflăm pasiunile, dorinţele şi interesele, atât din postura de părinte, dar şi din cea de cadru didactic.

În final, discuţiile s-au mutat către învăţarea online, despre ce s-a câştigat în această perioadă, dar mai ales dacă şcoala din faţa monitoarelor este o soluţie măcar pentru cei care vor ajunge să lucreze în acest fel poate toată viaţa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.