Voluntarii Antibiotice Iași donează sânge la cea de-a 20-a acțiune de donare organizată de companie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Solidari cu oamenii! Solidari cu viața!

Voluntarii Antibiotice Iași donează sânge la cea de-a 20-a acțiune de donare organizată de companie

GALERIE
antibioticeantibiotice1antibiotice11antibiotice12antibiotice13
 • antibiotice
 • antibiotice1
 • antibiotice11
 • antibiotice12
 • antibiotice13
- +

Peste 70 de angajați Antibiotice au donat sânge în cadrul celei de-a 20-a ediții a campaniei “Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, organizată astăzi, 14 octombrie, de Fundația Antibiotice - Știință și Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași (CRTS Iași).

“A contribui la însănătoșirea oamenilor, a fi solidari cu cei care au nevoie de sprijinul nostru se regăsește în ADN-ul companiei Antibiotice, este misiunea noastră, iar în această perioadă, mai mult ca oricând este important să fim cu toții solidari. Acțiunea de donare de sânge de astăzi este un moment de bilanț pentru că ne aflăm la cea de-a 20-a ediție, de-a lungul a 11 ani de când o organizăm în cadrul companiei. Cele peste 1200 de unități de sânge donate de sute de angajați în acest timp au ajutat până la 3600 de vieți. În mod voluntar, angajații Antibiotice, au ales să ajute pe cei a căror viață depinde de aceste rezerve de sânge“, a declarat Mihaela Melinte, Coordonator Comunicare &PR.

Desfășurarea acestei ediții a fost posibilă în contextul reluării caravanei mobile de vaccinare a CRTS, datorită lipsei acute de sânge din spitalele ieșene. Medicii ieșeni luptă zilnic cu această problemă ce pune în dificultate viața pacienților care necesită transfuzii sanguine, iar voluntarii Antibiotice, donatori recurenți sau noi, au înțeles urgența și au donat în total aproape 35 de litri de sânge.

„Mi-am dorit din tot sufletul să fac acest gest, dar până în acest moment nu am reușit, datorită unor probleme medicale. Însă, acum, pentru prima dată mă bucur foarte mult că pot să contribui mai ales în această perioadă de pandemie și mai ales în această zi de sarbătoare, de Ziua SfIntei Cuvioase Parascheva. Poate prin gestul meu pot să fac și eu o “minune” pentru cineva care are mare nevoie de ajutor”, a povestit Mihaela Filip, operator chimist Antibiotice.

Am participat la toate edițiile de donare de sânge desfășurate în cadrul Antibiotice. Mă bucur că și în condițiile de creștere a ratei de incidență COVID, Antibiotice a reușit să organizeze această acțiune care salvează vieți. Recomand tuturor celor care îndeplinesc condițiile de sănătate să facă acest gest util atât sistemului medical cât și pentru confortul psihic de a ști că faci o faptă bună, a relatat Liviu Vatavu, Director Juridic

Donarea de sânge a avut loc în cadrul Centrului de Studii Clinice Antibiotice, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2 și a regulilor de siguranță privind actul de donare. În această acțiune a fost implicat atât personalul medical al CSRT, cât și al companiei Antibiotice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.