A făcut performanţa de-a avea pe rol peste 200 de procese, în ultimii trei ani şi jumătate

marți, 23 aprilie 2013, 20:14
2 MIN
 A făcut performanţa de-a avea pe rol peste 200 de procese, în ultimii trei ani şi jumătate

 

Un bărbat din municipiul Vaslui a ajuns să aibă peste 200 de procese la Judecătoria Vaslui în ultimii trei ani şi jumătate după ce este dat în permanenţă în judecată de Poliţie şi Primărie, însă fără vreun efect, pentru transformarea amenzilor neplătite în muncă în folosul comunităţii.
Un vasluian amendat în permanenţă de Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia Locală a bătut recordul proceselor avute la Judecătoria Vaslui, în condiţiile în care, din octombrie 2009 şi până în prezent, a fost chemat în instanţă în 207 cauze.
Fără vreo sursă de venit sau bunuri ce ar putea fi execute silit de către Primăria Vaslui, Bogdan Lăcătuşu este chemat de fiecare dată în instanţă pentru transformarea unor amenzi date de poliţişti şi jandarmi în muncă în folosul comunităţii. În peste 95 la sută din cazuri, bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru că a circulat cu căruţa prin zone interzise din municipiul Vaslui, valoarea totală a sancţiunilor ridicându-se la 32.000 de lei.
Condamnat de fiecare dată la muncă în folosul comunităţii, Bogdan Lăcătuşu nu s-a prezentat niciodată până acum la primărie pentru ispăşirea pedepsei şi, în consecinţă, autoritatea locală s-a îndreptat, la rândul ei, împotriva bărbatului, dându-l în judecată pentru "reexaminarea sancţiunii contravenţionale".
În final, instanţa l-a condamnat din nou pe Bogdan Lăcătuşu, de această dată transformându-i zilele de muncă în folosul comunităţii în amenda iniţială.
"Este un circuit pe care legea ne obligă să-l respectăm, chiar dacă ne învârtim în cerc şi ajungem de unde am plecat. Dacă nu am respecta procedura, atunci ne-am încărca în debit cu contravaloarea amenzilor. Măcar aşa, prin aceste procese, nu apare termenul de prescripţie şi, mai devreme sau mai târziu, poate găsim ceva să-l executăm", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX şeful Serviciului Financiar din cadrul Primăriei Vaslui, Eugen Boţ.
În cele peste o sută de sentinţe date până acum de Judecătoria Vaslui în cazul lui Bogdan Lăcătuşu, bărbatul ar fi avut de prestat peste 2.000 de ore de muncă în folosul comunităţii. (Mediafax)

 

Comentarii