Acord important semnat de TUIASI cu o companie specializată în metrologie

joi, 08 iunie 2017, 19:18
2 MIN

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a încheiat un parteneriat cu una dintre cele mai importante companii specializate în producerea instrumentelor de măsurare de precizie din lume, MITUTOYO, care are sediul central în Japonia.

Joi, 8 iunie 2017, de la ora 17.00, o delegație a companiei condusă de Shigeyuki Sasaki, directorul pe întreaga Europa, și de Florin Călin, directorul general din România, a vizitat sediul TUIASI, semnându-se acordul de colaborare. Alături de reprezentanții companiei, la Iași a venit și rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ. dr. ing. Viorel Bostan, punându-se astfel bazele unei colaborări mai apropiate între cele două universități tehnice.

„Suntem foarte onorați pentru că astăzi, prin parteneriatul pe care îl încheiem, întregim ceva ce ar putea fi numit «perla coroanei», o serie de parteneriate importante pe care le avem cu companii de prestigiu la nivel mondial. Evident că MITUTOYO se distinge din acest punct de vedere și prezența dumneavoastră aici este pentru noi o confirmare a faptului că învățământul ingineresc începe să capete din ce în ce mai multă importanță, iar învățământul dezvoltat la universitatea noastră este, și prin dumneavoastră, confirmat ca unul de top. Sper ca rezultatele acestui parteneriat să se vadă în calitatea absolvenților noștri, o calitate de care cu siguranță și dumneavoastră o să aveți nevoie”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

După semnarea acordului în sala Consiliului de Administrație, delegația japoneză și rectorul Universității Tehnice din Moldova au vizitat, alături de reprezentanți ai TUIASI, mai multe laboratoare ale Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial. Au observat cum funcționează aparatul de măsurat în coordonate cu cinci axe, achiziționat de universitate de la MITUTOYO în cadrul proiectului ENERED, dar și o serie de alte aparate care au fost donate de către companie.

În urma acestui parteneriat, compania dorește să înființeze în cadrul TUIASI un laborator MITUTOYO de metrologie, care să fie destinat inițial studenților, dar care să aibă apoi și posibilități de certificare și de utilizare pe plan industrial.

tuiasi.ro

Comentarii