De Business

Punem punctul pe știi

Acţionarii firmei Antibiotice SA sunt chemaţi să decidă soarta unui credit de 30 de milioane de lei

marți, 07 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Acţionarii firmei Antibiotice SA sunt chemaţi să decidă soarta unui credit de 30 de milioane de lei

Acţionarii fabricii Antibiotice SA vor decide la începutul lunii aprilie dacă va fi prelungită sau nu cu un an valabilitatea împrumuturilor în sumă de 30 de milioane lei, contractat de companie de la Banca de Export Import a României – EximBank SA. 

Pe data de 6 aprilie, cu prilejul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), deţinătorii de titluri la Antibiotice SA vor decide şi dacă se menţin garanţiile aferente creditului respectiv, în cazul în care va fi prelungită cu 12 luni valabilitatea liniei de finanţare de la EximBank SA. Tot atunci, acţionarii vor fi consultaţi cu privire la statutul societăţii şi dreptul de întrăinare/dobândire a bunurilor societăţii de către administrator.

Potrivit convocatorului adunării, dacă va fi aprobat, articolul 46 din statutul societăţii o să prevadă că, administratorii, în nume propriu, vor putea să înstrăineze sau să dobândească bunuri către sau de la societate „având o valoare de peste 10% din valoarea activelor nete ale societăţii, numai după obţinerea aprobării Adunării Generale Extraordinare la care au fost prezenţi acţionarii care deţin cel puţin 2/3 din numărul total de drepturi de vot”. Dacă va fi votată această modificare a articolului din statut, prevederile se vor aplica ulterior şi în cazul operaţiunilor de închiriere sau leasing. La începutul lunii aprilie, acţionarii fabricii de medicamente din Iaşi vor decide unde va fi sediul reprezentanţei societăţii în Vietnam şi vor aproba situaţiile financiare pentru anul 2016. Societatea Antibiotice SA şi-a menţinut şi anul trecut poziţia de lider din punct de vedere al unităţilor valorificate pe segmentul unguente, unde deţine o cotă de piaţă de 28,5%, supozitoare, cu o cotă de 42,6%, respectiv de 75,3% la pulberi injectabile.

Valoarea profitului din exploatare a crescut în anul 2016 de la 36,9 milioane lei, nivel planificat, la 39,5 milioane lei, la 31 decembrie 2016. Comparativ cu 2015, profitul net a crescut anul trecut cu 11 procente, potrivit raportului preliminat întocmit de conducerea societăţii, publicat ulterior în ediţia electronică a Bursei de Valori Bucureşti. Veniturile din vânzări ale societăţii au fost de 333 milioane lei la 31 decembrie 2016.  

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii