Adjunctul ISJ Iaşi, Bogdan Bârzoi, şi-a câştigat postul şi prin concurs

sâmbătă, 16 mai 2015, 01:56
2 MIN
 Adjunctul ISJ Iaşi, Bogdan Bârzoi, şi-a câştigat postul şi prin concurs

Au fost doi candidaţi pentru această funcţie. Tot doi au fost şi pentru şefia Casei Corpului Didactic. De miercuri începe concursul pentru inspectori şcolari.

În urma concursului pentru postul de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, care a avut loc pe 14 mai la Bucu­reşti, Bogdan Bârzoi, profesor la Cole­giul Naţional „Garabet Ibrăileanu“, a obţinut punctajul care i-a asigurat postul. Acesta a obţinut 126,25 de puncte, „ilustrând o bună cunoaştere a domeniului managerial şi legislativ, competenţe de coordonare a învăţământului preuniversitar, cu o prestaţie onorantă, bazată pe viziune şi conceperea unor strategii educative coerente“, după cum a precizat Camelia Gavrilă, înspector şcolar general.

Pentru acest post au dat concurs doi candidaţi: Bogdan Bârzoi şi Gina Lili Hriţcu, profesoară la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu“ Iaşi şi Şcoala „D.D. Pătrăşcanu“ Tomeşti. Hriţcu a fost însă respinsă după prima probă, a testului gri­lă, prin care se verifică noţiuni de management şi legislaţie.

Pentru postul de director al Casei Cor­pului Didactic Iaşi s-au prezentatde ase­menea doi candidaţi: Silviu Iordache, actual director interimar, profesor la Colegiul „Emil Racoviţă“, şi Marietta Lesovici, fost director al CCD, de la Colegiul „Costache Negruzzi“. Ambii candidaţi au promovat probele concursului, obţinând 126 de puncte, respectiv 122,25 puncte.

„A fost o competiţie strânsă, cu prestaţii bune, în care au contat, pe de o parte, experienţa de fost director al CCD a dnei Lesovici, iar pe de altă parte proiectele, dinamismul şi deschiderea spre elemente de modernitate şi spre modele şi proiecte europene a domnului Iordache. Diferenţa a fost dată de rezultatul la testul grilă, dificil şi de precizie, la care domnul profesor Iordache a obţinut un punctaj mai ridicat. Rezultatele vor deveni definitive după etapa de contestaţii“, a precizat Ca­melia Gavrilă.

După data de 20 mai la nivelul judeţului Iaşi începe concursul pentru inspectori şcolari, la care s-au înscris 23 de candidaţi pentru 26 de posturi, alcătuite, unele, din jumătăţi de nor­mă. Concursul va dura până în 5 iunie.
 

Comentarii