GADGET, MY LOVE

Aplicații pe mobil pentru festivaluri

miercuri, 19 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Aplicații pe mobil pentru festivaluri

Festivalul Internațional al Educației (FIE), Iași Fringe Festival și Street Delivery au dat startul festivalurilor de vară din zona Iașului. Deși acestea nu au avut aplicații construite special pentru plaformele mobile, multe festivaluri din țară încep să folosească și acest mediu cu ajutorul căruia le pot oferi participanților informații relevante direct pe telefonul mobil.
O aplicație pentru un astfel de eveniment poate fi foarte utilă și îl poate ajuta pe cel care participă să acceseze ușor programul festivalului, să se orienteze pe harta cu locurile unde se desfășoară diferite activități în cadrul festivalului, să cumpere bilete și multe alte lucruri care pot fi făcute cu ușurință de pe telefonul inteligent.
Anul trecut Orange a lansat o aplicație oficială pentru Summer Well, un festival de muzică din apropierea Bucureștiului, prin care se puteau afla „detalii despre trupele care vor concerta pe durata weekend-ului, despre concursurile din cadrul festivalului, precum și informații despre transport și achizitionarea biletelor”.
Weekend-ul acesta, 21-23 iunie 2013, la castelul Bánffy de la Bonţida, Cluj, va avea loc prima ediție a festivalului Electric Castle pentru care organizatorii au pregătit o aplicație disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Pe lângă toate lucrurile de mai sus, aplicația are o funcție prin care participanții își pot face propriul program în cadrul festivalului (rubrica „My Schedule”). Cu alte cuvinte, utilizatorii pot adăuga în această categorie artiștii pe care vor să-i audă live și cu ajutorul aplicației ei vor fi atenționați înainte concertului și redirecționați către scena corespunzătoare.
Pe lângă informațiile utilitare oferite, aplicațiile sunt metode foarte bune de a pune la dispoziție diferite exclusivități, fotografii cu anumite vedete sau știri, celor care se află la festival. De asemenea, un alt aspect important este integrarea platformelor de socializare cu ajutorul cărora participanții pot da un feedback în timp real. De exemplu, organizatorii Festivalului din Sydney, Australia, îi încurajau pe cei care foloseau aplicația de mobil să încarce fotografii din diferite zone ale festivalului sau organizau concursuri sub formă de Treasure Hunt (căutare de comori).
Tu ai folosi sau folosești aplicațiile pe mobil realizate pentru festivaluri? Ți-au fost utile? Ne găsești și pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuții și articole din domeniu.

Comentarii