GADGET, MY LOVE

Aplicații pentru studenți

marți, 24 septembrie 2013, 18:09
2 MIN
 Aplicații pentru studenți

Săptămâna aceasta la rubrica „Gadget, my love” recomandăm trei aplicații utile studenților în noul an universitar.

Vom începe cu o aplicație ce nu ar trebui să lipsească de pe gadget-ul unui student, denumită iStudiez. Utilizatorii pot introduce cursurile pe care le urmează și toate informațiile despre acestea (ziua, ora, sala, profesorul, temele, proiectele și multe alte caracteristici) pentru a crea un orar detaliat disponibil oricând pe telefon, tabletă sau calculator. Versiunea Pro a acestei aplicații costă 3 euro, dar există și o versiune gratuită care te lasă să adaugi un număr limitat de cursuri. Aplicația este disponibilă doar pentru dispozitivele Apple, dar pentru studenții care au telefoane cu sistemul de operare Android există un program asemănător denumit Timetable.

StudyBlue este o altă aplicație utilă studenților pe care aceștia o pot folosi pentru a învăța mai eficient prin realizarea de cartonașe digitale cu informații pe care doresc să le memoreze. Se pot folosi text, imagini sau conținut audio pentru a concepe cartonașe cât mai utile sau se pot descărca cartonașele altor utilizatori dintr-o baza de date la care contribuie peste 3 milioane de studenți din întreaga lume. Aplicația este gratuită și poate fi folosită online pe site-ul www.studyblue.com sau pe telefoanele iPhone și cele cu Android.

 
Pentru cei care nu pot tasta destul de repede există o variantă foarte simplă de a transformă în timp real discursul vorbit în text. Aplicația cu care se poate face acest lucru este denumită Dragon Dictation și e disponibilă gratuit doar pentru dispozitivele Apple. Partea bună e că acest soft suportă dictarea în limba română, iar algoritmul din spatele acestuia este surprinzător de preciz atunci când discursul este unul clar. Android sau alte sisteme de operare mobile au astfel de aplicații preinstalate, iar cei care doresc să folosească calculatorul pentru așa ceva pot încerca aplicația Dictation.
 
Te așteptăm pe pagina noastră de Facebook pentru discuții: www.facebook.com/GadgetMyLove.

 

Comentarii