Eveniment

Centric IT Solutions îşi extinde centrul de dezvoltare din Iaşi

vineri, 24 februarie 2017, 02:50
3 MIN

Pe 10 februarie Centric IT Solutions România a inaugurat două etaje adiţionale, mărind astfel spaţiul de lucru pentru numărul în continuă creştere al angajaţilor săi (n.r. 234). Noua suprafaţa măsoară 1650 de metri pătraţi şi va fi spaţiul de lucru pentru încă 170 de angajaţi.

Aceasta extindere se leagă de planul grupului olandez din care face parte Centric IT Solutions România de a muta mare parte din procesul de dezvoltare al produselor software ale companiei în afara Olandei.
În biroul din Iaşi, Centric dezvoltă din 2010 produse software pentru diverse arii de business precum sectorul public, retail,  imobiliare, domeniul sănătăţii şi al resurselor umane, folosind în principal tehnologii Microsoft.

Această extindere face parte din strategia companiei de a-şi diversifica aria de activităţi în cadrul biroului din Iaşi. "Suntem conştienţi că activăm într-un mediu extrem de provocator, în care apar zilnic jucători noi şi de aceea încercăm să ne poziţionăm ca o companie axată în primul rând pe oameni. Credem cu tărie că un angajat eficient şi loial este un angajat căruia reuşim să îi facilităm confortul, educaţia şi bineînţeles o remuneraţie competitivă, aliniată la piaţa locală. 

Oferim angajaţilor noştri condiţii optime de lucru, în birouri care dispun de cele mai avansate dotări şi tehnologii, fiind echipate conform standardelor occidentale pentru clasa A.

Ne mândrim cu faptul că le punem la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a-şi perfecţiona atât abilităţile tehnice cât şi zona de soft skills. Un astfel de instrument îl reprezintă School of Centric, un proiect implementat din aprilie 2016, sub umbrela căruia se reunesc o paletă variată de training-uri, cursuri, workshop-uri, conferinţe naţionale şi internaţionale, platforme de e-learning şi o bibliotecă internă. De la lansare şi până în prezent în cadrul acestui program au fost livrate peste 60 de training-uri colegilor noştri.

O altă prioritate este alinierea la trendurile salariale ale mediului IT local. Facem parte dintr-o piaţă dinamică şi în plină ascensiune, iar acest lucru se reflectă într-o continuă creştere a nivelului salarial pentru specialiştii din acest domeniu. De aceea, participam mereu la studii salariale şi ne revizuim constant grilele, având ca obiectiv poziţionarea  Centric în partea superioara a mediei pieţei în ceea ce priveşte compensaţia.

Un alt aspect foarte important în activitatea noastră îl reprezintă menţinerea unui echilibru constant între viaţa personală şi viaţa profesională", a declarat Andrei Spiţelnicu, Operations Manager, Centric IT Solutions România.

Nu în ultimul rând, Centric investeşte timp şi energie în relaţiile create cu instituţiile de învăţământ superior. Printre activităţile demarate în acest domeniu, sunt incluse stagiile de internship, conferinţe, un program dezvoltat intern denumit Centric Express şi dedicat exclusiv studentilor IT-işti, teze de master şi licenţă realizate în co-tutelă, prezentări tehnice (unele dintre acestea realizate cu sprijinul colegilor din Olanda). ”Peste 70% dintre participanţii la programul de internship  au devenit ulterior colegii noştri şi fac parte din echipele Centric care dezvoltă proiecte sau produse împreună cu partenerii din Olanda şi Belgia.” a mai menţionat A. Spiţelnicu.
 

Comentarii