GADGET, MY LOVE

Cum îmbunătățim bateria la telefonul inteligent (II)

miercuri, 12 iunie 2013, 01:50
3 MIN
 Cum îmbunătățim bateria la telefonul inteligent (II)

În completarea subiectului de săptămâna trecută, astăzi vom discuta despre câteva gadgeturi portabile pentru telefonul mobil inteligent cu ajutorul căruia nu vei mai rămâne fără baterie atunci când esti plecat de acasă.
În partea I am făcut o lista cu câteva funcții ale telefonului care îți consumă mult din energia electrică și am sugerat câteva aplicații care te vor ajuta să menții un ritm benefic de încărcare a bateriei telefonului. Deși aceste sfaturi sunt utile, consumul de baterie nu este redus considerabil, astfel încât dacă dorim dublarea sau triplarea autonomiei suntem nevoiți să apelăm la dispozitve externe.
Când nu avem o priză la îndemână o bateri externă pentru telefon poate fi foarte utilă. În plus, de la aceste baterii putem încărca nu doar telefonul, ci și camera foto, tableta sau alte dispozitive. Ceea ce e de știut atunci când se achiziționează o baterie externă e capacitatea de mAh al acestei și trebui reținut că randamentul de încărcare este de 50-60%. Cu alte cuvinte, o baterie externă de 6000 de mAh va transfera doar jumătate din capacitate telefonului. Dimensiunile acestor baterii sunt din ce în ce mai mici ceea ce constituie un avantaj în plus pentru utilizatori, dar și pentru producătorii care lansează produse tot mai atractive. De exemplu, există baterii sub formă de carcase care îți încărcă telefonul atunci când le atașezi sau rucsacuri speciale cu o baterie de la care pot fi încărcate mai multe dispozitive în același timp.
O altă soluție ar fi încărcătoarele portabile pe bază de energie solară sau eoliană sau un încărcător mai deosebit este cel care se atașează bicicletei și permite utilizatorilor să-și încarce telefonul în timp ce merg cu bicicleta. Acestea sunt variante neconveționale care depind de anumiți factori, ceea ce le fac mai puțin utile în viața de zi cu zi. Ce faci cu un încărcător solar noaptea?
Cei mai mulți utilizatori au obiceiul de a lăsa telefonul în priză mult mai mult decât este nevoie ceea ce afectează bateria acestuia. De exemplu, mulți au tendința să lase telefonul la încărcat peste noapte lucru care presupune ca bateria să fie conectată prea mult la o sursă de curent. Pentru a evita deteriorarea bateriei în acest fel, se recomandă folosirea unor dispozitive care se atașează încărcătorului și întrerup curentul către acesta după intervalul de timp dorit.
Pe tine cât te ține bateria? Ai fi interesant de astfel de gadgeturi? Ne găsești și pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuții și articole din domeniu.

Comentarii