FOTO: O nouă faleză din Mangalia până în Olimp. Cum va arăta

sâmbătă, 11 iulie 2015, 11:44
2 MIN

Faleza din Mangalia până în staţiunea Olimp – Aleea Teilor – va fi modernizată, iar un parc va fi amenajat pe locul unei foste staţii de betoane, principalul factor de poluare a oraşului, cele două proiecte fiind derulate de Primărie, iar valoarea totală a acestora se ridică la 34,5 milioane de lei, echivalentul a 7,8 milioane de euro.

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, a arătat, într-un comunicat de presă, că Parcul Evergreen va fi amenajat pe locul unui foste staţii de betoane, care până în urmă cu câţiva ani era principalul factor de poluare a oraşului, în timp ce proiectul de reabilitare a Aleii Teilor face parte dintr-un program complex de amenajare a unei faleze pietonale, între Mangalia şi Olimp, pe o distanţă de nouă kilometri, potrivit Mediafax.

În prezent, Primăria Mangalia derulează procedurile legale de licitaţie pentru atribuirea contractelor de execuţie a lucrărilor. Proiectele sunt realizate cu fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional.
 Lucrările ar trebui finalizate până la sfârşitul acestui an, potrivit documentaţiei proiectului.

"Conform datelor tehnice, cele două proiecte au o finanţare totală de aproximativ 34,5 milioane de lei, contribuţia municipalităţii urmând să fie de doi la sută din valoarea contractelor", a explicat primarul.

De asemenea, el a precizat că în ultimii doi ani instituţia pe care o conduce a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 21 de milioane de euro.
"Unele proiecte sunt deja finalizate, altele sunt în executare, cum este cazul proiectelor de reabilitare a falezelor, iar acum vom demara alte două noi proiecte, respectiv înfiinţarea unui parc la standarde UE, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare şi modernizarea vechii faleze a oraşului", a subliniat edilul.

Comentarii