De Business

Punem punctul pe știi

Hartă cu birourile moderne din Iaşi

sâmbătă, 13 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Hartă cu birourile moderne din Iaşi

Harta PIN Map Iaşi este tipărită în 3.000 de exemplare. Va fi distribuită la principalele clădiri de birouri din Iaşi, în hoteluri de prestigiu sau la agenţii de turism corporate.

Stocul total de birouri moderne din municipiului Iaşi, ce a depăşit pragul de 235.000 de metri pătraţi, are de ieri o hartă. Ea prezintă evoluţia urbanistică şi dezvoltarea noilor industrii, îndeosebi cea de IT şi Outsourcing. Harta a fost realizată de echipa formată din Dan Zaharia (EXTIND), Adrian Miron (WIRON) şi lectorul universitar George Ţurcănaşu de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. „2017 este un an în care vom asista la creşterea interesului investitorilor faţă de piaţa de birouri din oraşele secundare de succes, care încep să aibă masă critică ca stoc total de birouri. Peste 100 de clădiri de birouri funcţionale şi proiectele office anunţate, parcurile industriale şi tehnologice, hub-urile, centrele de conferinţă, universităţile, centrele culturale ale ţărilor europene sau extra-europene şi centrele pentru învăţarea limbilor străine, marile magazine, firmele principale de IT&Outsourcing, staţiile de încărcare ale vehiculelor electrice şi clădirile emblematice ale Iaşului – în total peste 300 de obiecte geografice – sunt reprezentate în cartografiile propuse de PIN Map Iaşi”, a declarat Dan Zaharia, senior leasing la EXTIND.

Acesta a adăugat că produsul nu reprezintă doar o „colecţie de hărţi de reperaj”, care rămâne totuşi funcţia principală a PIN Map – ca instrument necesar oamenilor de afaceri şi autorităţilor, ci şi un material de reflecţie asupra dezvoltării noilor industrii şi a evoluţiilor urbanistice şi funcţionale ale Iaşului în perioada imediată. Tipărită în 3.000 de exemplare, harta PIN Map Iaşi va fi distribuită la principalele clădiri de birouri din Iaşi, în hoteluri de prestigiu, în spaţii de co-working, la agenţii de turism corporate, în cadrul unor conferinţe de specialitate pentru industria IT & Outsourcing, alături de revista PINmagazine.

Realizarea primei hărţi de birouri a Iaşului a durat peste jumătate de an, au menţionat cei trei componenţi ai echipei. „Iaşul a depăşit faza în care o cartografiere a clădirilor de birouri reprezintă un simplu moft, un demers mimetic care să ne poziţioneze în rândul acelor oraşe ce au un astfel de instrument la îndemână. Numărul mare al clădirilor de birouri inventariate, multe dintre ele încă anonime şi de talie redusă, modelul repartiţiei lor spaţiale, care tinde să devină unul complex, prin apariţia unor nuclee secundare localizate spre periferia aglomeraţiei urbane, reprezintă motivele principale care fac din PIN Map un demers cartografic necesar pentru Iaşi – singurul oraş secundar al României care are de acum un produs cartografic de o asemenea amploare”, a explicat George Ţurcănaşu.  

 

 

Comentarii