De Business

Punem punctul pe știi

Iaşitex are un nou şef. Cine preia frâiele fostei fabrici Țesătura

joi, 16 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Iaşitex are un nou şef. Cine preia frâiele fostei fabrici Țesătura

În fruntea companiei ieşene a fost numit Daniel Prisacariu, director comercial la SC Chimcomplex Borzeşti SA, o altă companie controlată tot de Ştefan Vuza.


Omul de afaceri Ştefan Vuza a numit un nou administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) la fosta fabrică Ţesătura. Pe 13 martie, în urma Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) de la SC Iaşitex SA, Gabriel Tischer a fost revocat din cele două funcţii deţinute, fiind ales un nou şef în fruntea societăţii. Acţionarii Iaşitex SA l-au ales în fruntea companiei pe Daniel Prisacariu, director comercial la SC Chimcomplex Borzeşti SA, o altă firmă din grupul Serviciile Comerciale Române, controlat de Vuza. Prisacariu a fost numit în funcţie până la expirarea mandatului predecesorului său, respectiv 24 iulie 2017. Născut în anul 1971 în oraşul Săveni (judeţul Botoşani), Prisacariu este din anul 1995 licenţiat în inginerie chimică al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Acesta deţine din anul 2004 şi un master în management, eliberat de „The Open University Business School”.

Prisacariu lucrează din anul 1995 la Chimcomplex SA, unde a îndeplinit pe rând mai multe funcţii: inginer chimist, tehnolog, şef secţie adjunct, asistent director comercial şi director comecial. Pe 13 martie, tot în AGOA, a fost aprobată propunerea Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Moldova, care a solicitat prezentarea şi aprobarea unui raportul al CA privind justificarea economică a tranzacţiilor încheiate de societate cu persoanele afiliate precum şi valoarea contabilă la zi a participaţiilor la persoanele juridice afiliate, tranzacţii intragrup din ultimii trei ani. „Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de la SC Iaşitex SA Iaşi, cu votul acţionarilor prezenţi reprezentând 63,02% din capitalul social, respinge revocarea întregului Consiliu de Administraţie de la SC Iaşitex SA Iaşi, faţă de realizarea unei pierderi în cursul anului 2015 de peste 4 milioane lei, precum şi pentru că nu a fost adoptată nicio măsură concretă pentru rezolvarea situaţiei nelegale generate de participaţiile la capitalul social al persoanelor afiliate”, se arată în documentul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, cu acest prilej a fost respinsă şi o altă propunere pe ordinea de zi aparţinând SIF Moldova, de introducere a acţiunii în răspundere împotriva membrilor CA al fabricii pentru prejudiciile aduse societăţii în urma tranzacţiilor cu persoane afiliate. SIF Moldova deţine 29% din capitalul Iaşitex SA, pachetul majoritar, de 63%, fiind în proprietatea SC A2 Impex SRL Ploieşti, firmă deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii