Advertorial

Iaşul creşte în topul destinaţiilor atractive de business pentru firme. Firmă de resurse umane care se extinde în Moldova

joi, 18 mai 2017, 01:50
4 MIN

O firmă de Resurse Umane din Timisoara îşi deschide filială în Iaşi, anunţă reprezentanţii companiei. Motivul: există piaţă, oameni şi companii care au nevoie de resurse de calitate. Oraşul a devenit atractiv pentru mai multe companii – în urmă cu doar o lună, un grup internaţional cu sediu în Cluj, din domeniul IT, anunţa că îşi deschide sediu în acelaşi oraş.

Evolution HCC, o firma cu capital integral românesc, şi-a început activitatea în Banat, Timişoara, s-a extins în Transilvania, are acum sediu în Cluj-Napoca, Timisoara şi urmează să atace şi piaţa din Moldova, prin deschiderea filialei în Iaşi.

Aceasta filiala e proaspăt lansată: e operaţională de la jumătatea lunii aprilie 2017. Reprezentanţii firmei spun că au ajuns să înregistreze lunar o creştere cu până la 20% a numărului de clienţi, din care 70% din ei revin pentru contractarea si altor servicii, asta arata gradul ridicat de satisfactie si multumire pe care pune accent compania.

Majoritatea clientilor vin din marile oraşe ale ţări, dar şi din alte state europene, astfel că în primul trimestru al anului Evolution HCC a ajuns la 150 de clienţi, pe mai multe linii de business: recrutare si headhunting, dar şi alte servicii de resurse umane, ca organizare de training-uri, teambuilding-uri sau evaluare de personal. Au găsit şi o strategie. “Suntem într-un moment în care suntem foarte atenţi la ce proiecte noi lucrăm si cu ce clienti, le acceptam după analize riguroase. Ca să facem o analogie cu sectorul auto: poţi să fii producător de calitate, mai scump sau să faci producţie de masă. Am ales prima variantă şi am constatat că e o opţiune care se poate valida şi pe piaţa resurselor umane”, spun reprezentanţii acestei firme de recrutare in Iasi.

După ce au ajuns în Moldova acum 2 ani cu un curs de resurse umane pe recrutare, motivare si evaluare de personal apoi au continuat cu un curs de leadership au constatat că piaţa de acolo oferă oportunităţi în domeniul recrutării de personal, pe zona de traininguri si devoltare organizationala dar si activitati de teambuilding. „Foarte multe companii mari şi mici, naţionale sau multinaţionale, din zona tehnică, outsourcing şi IT au decis să deschidă filiale în Iaşi. Şi nu întâmplător – este o zonă unde sunt foarte mulţi oameni bine pregătiţi, cu facultăţi foarte bune, e o zonă cu oameni care au fost nevoiţi să emigreze în alte ţări sau în oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara sau Bucureşti. Am simţit acest lucru din discuţiile cu persoane de HR în cadrul cursului nostru de HR Premium pe Recrutare, Motivare si Evaluare de personal dar si Cursul de Leadership, când am avut ocazia să întâlnim persoane din companii din Iaşi şi Moldova – au o foame de dezvoltare foarte mare. Oamenii îşi doresc să rămână acolo in orasul lor pentru ca il iubesc şi să lucreze în firme competitive, la proiecte interesante, să fie apreciaţi şi motivaţi în Iaşi. Şi de 3 ani încoace au acces la astfel de firme, atât româneşti, cât şi străine”, spune Geo Ivanov, CEO al companie de resurse umane Evolution HCC.

Există o serie de companii care deja şi-au stablit sedii acolo, exemplifică acesta: Softvison, companie clujeană care a deschis birou şi în Iaşi după Timişoara, Bucureşti, XEROX, Continental, Amazon, etc. E o listă care se completează anual.

Extinderea în Iaşi e în plan de ceva vreme pentru firma românească, spun reprezentanţii săi, deşi pe piaţa forţei de muncă activează companii puternice de HR.

De doi ani am vizat extinderea în aceea zonă şi am studiat foarte mult mediul bussines, locurile de muncă disponibile, dar şi mediul universitar, ca să vedem care este piaţa şi care e potenţialul. Am ajuns la concluzia că oamenii din acea zonă seamănă foarte mult cu cei din zona Clujului, sunt foarte bine pregătiţi şi îşi doresc să se afirme la ei acasă. Am decis că acum e nevoie de noi pentru că recrutarea a devenit dificilă şi acolo. Şi atunci intrăm şi noi în joc, chiar dacă e o piaţă pe care se bat companii multinaţionale şi firme puternice. În momentul în care rata şomajului e mare sau se găsesc oamenii uşor nu se vede sau nu iese în evidenţă cu adevărat valoarea firmelor de HR”, crede Ivanov. Domeniile vizate sunt cele tehnice, producţie, outsourcing, vânzări, accounting, IT, marketing, inginerie, pe poziţii de middle şi top management, pentru recrutare şi headhunting de personal.

In acest moment ne ocupam intens si de dezvoltarea personalului in companiile client prin programele noastre de training customizate pe negociere si persuasiune, recrutare, hr, vanzari, comunicare, leadership si programe cu activitati de teambuiding dar si in evenimentele noastre organizate periodic in Iasi.

Comentarii