În această seară se impun restricţiile de circulaţie pe podul din Nicolina

marți, 30 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 În această seară se impun restricţiile de circulaţie pe podul din Nicolina

Întreruperea curculaţiei grele pe pasaj, anunţată de edili pentru aseară, va avea loc de fapt diseară la ora 21. Maşinile mici vor putea circula pe pasarelă, dar cu restricţii de viteză.

Restricţiile de circulaţie din Nicolina sunt schimbate de la o zi la alta. Deşi edilii au anunţat că pasajul va fi betonat în cursul nopţii trecute, lucrarea s-a amânat pentru astăzi. Astfel, intervenţiile pe pod ar trebui să înceapă la ora 21. Camioanele nu vor mai putea circula pe pasaj, ci vor alege rutele ocolitoare de pe strada Libertăţii sau bulevardul Poitiers. Şoferii de maşini mici vor avea restricţii de viteză timp de o săptămână, timp necesar pentru ca lucrarea să reziste. Aceasta este a doua amânare a modificărilor în traficul din Nicolina. Primul anunţ a fost făcut pentru vinerea trecută, iar al doilea pentru aseară. În realitate, constructorul s-a pronunţat încă de la început pentru ziua de marţi, fără ca aceasta să ajungă şi la urechile celor din Primărie. „De principiu ar trebui să toarne asfaltul marţi, după cum a spus constructorul. Amânările sunt motivate de încercarea de a face cât mai bine armarea pasajului, încât să nu fie probleme în timp, după ce betoanrea va fi făcută. E o discuţie permanentă care are loc între experţii tehnici ai noştri şi constructorul. Dacă betonarea începe mâine la ora 21, va fi deviat şi traficul greu timp de câteva zile, până spre sfârşitul săptămânii, care să permită turnarea betonului“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Modificările din trafic

Cele mai importante modificări în trafic vor apărea pentru transportul în comun, pe rutele 28, 41 şi traseul 121 de la firma Unistil. Din cauza lucrărilor, podul va fi traversat doar cu microbuze. Acestea vor înlocui autobuzele pe toată lungimea traseelor. În cazul în care mijloacele de transport în comun nu vor putea prelua toţi călătorii, RATP va suplimenta cu autobuze care vor circula însă pe rute ocolitoare. Deşi toate aceste modificări ar trebui să intre vigoare începând din această seară, reprezentanţii RATP nu au făcut un anunţ oficial pe această temă. Traficul greu va fi interzis pe pasajul Nicolina timp de o săptămână. Până în luna octombrie însă, atunci când firma de construcţii estimează că va finaliza partea dreaptă a podului, vor fi aplicate aceleaşi restricţii. Pe măsură ce lucrările la pasaj avansează, traficul greu va fi scos din zona Podu Roş-Nicolina.

Comentarii