Incoruptibilul de la Rutieră: a refuzat mită de la trei persoane

miercuri, 25 mai 2016, 01:56
2 MIN
 Incoruptibilul de la Rutieră: a refuzat mită de la trei persoane

Un agent de poliţie din judeţul Iaşi a reuşit performanţa de a provoca trei dosare penale distincte de corupţie după ce a refuzat să ia mită de la şoferi sau apropiaţi ai unor conducători ce încălcaseră legile rutiere.

Procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat care a încercat să-şi scape fiul de dosar penal oferind bani poliţiştilor. R.M. a fost pus sub acuzare pentru dare de mită şi va fi judecat de Tribunalul Iaşi. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fiul său, fiind acuzat de conducere fără permis.

Potrivit autorităţilor, pe 19 ianuarie agentul de Poliţie a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie că un bărbat i-a promis bani pentru a nu-i întocmi dosar penal fiului său, prins conducând deşi nu avea acest drept. „În aceeaşi zi, echipa operativă constituită din lucrători ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a procedat la organizarea şi realizarea acţiunii de prindere în flagrant, M.R. fiind surprins imediat după ce a oferit agentului de poliţie, denunţător în cauză, suma de 1.500 lei în scopul arătat mai sus şi i-a promis, totodată, că-i va remite şi alte bunuri la o dată ulterioară. Faţă de inculpaţi nu s-au dispus măsuri preventive întrucât şi-au recunoscut faptele”, au precizat anchetatorii.

Aceştia au mai arătat că acelaşi poliţist a mai sesizat încercări de mituire în datele de 19 iulie 2014 şi 12 aprilie 2016.

           

Comentarii