Judeţele Suceava, Botoşani şi parţial Neamţ, fără energie electrică din cauza unei defecţiuni

luni, 02 decembrie 2013, 19:10
1 MIN
 Judeţele Suceava, Botoşani şi parţial Neamţ, fără energie electrică din cauza unei defecţiuni

Judeţele Suceava şi Botoşani şi parţial judeţul Neamţ au rămas, luni după-amiază, fără curent electric, din cauza unui scurtcircuit produs în timpul unor manevre la o linie electrică aeriană, la ora actuală alimentarea fiind reluată în unele zone.

Potrivit unui comunicat al Transelectrica, luni, la ora 15:16, ca urmare a unei defecţiuni apărute în staţia Suceava la celula aferenta LEA (linia electrică aeriană) 110 kV Vereşti, în cursul manevrelor de redare în exploatare a acesteia s-a produs un scurtcircuit.

Sursa citată precizează că acest scurtcircuit a dus la declanşarea, în staţia Suceava, aparţinând Companiei Naţionale de Transport a Energiei Electrice Transelectrica SA, a Transformatorului 2 – 250 MVA, 400/110 kV, respectiv a Autotransformatorului (AT) 200 MVA, 220/110 kV, iar în staţia Stejaru (aparţinând SC Hidroelectrica SA) a AT 200 MVA, 220/110 kV, respectiv a grupurilor 5, 6 CHE Stejaru.

"Simultan au declanşat mai multe echipamente în reţeaua de 110 kV (aparţinând E.ON Distribuţie Moldova) şi grupuri la producătorii independenţi şi autoproducătorii din zonă. Toate acestea au condus la rămânerea fără tensiune a judeţelor Suceava, Botoşani şi unei părţi a judeţului Neamţ pentru o perioada de 2,5 minute", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că la ora 15:19 reţeaua de 110 kV a fost repusă sub tensiune, urmând ca echipele E.ON Moldova să înceapă realimentarea tuturor consumatorilor.

Cauza incidentului este în curs de analiză, se precizează în comunicatul Transelectrica.

Mediafax

Comentarii